MAX CAVALERA: ‘Чух, че последният Sepultura е наистина за последно’

В интервю с HardRockHaven Max Cavalera говори за многобройните проекти, от които е бил и все още е част – Cavalera Conspiracy, Soulfly, Killer Be Killed и, разбира се, Sepultura.

За следващия албум на Cavalera Conspiracy музикалният пантократор казва, че ‘няма да включва много звезди. Nate Newton от Converge пее в една от песните, The Crucible, посветена на салемските вещици, иначе свири на бас. Албумът е повече за мен и брат ми Igor; дори клони към грайндкора. От него исках да свири бързо през повечето време и всеки път, щом кривнеше от правия път, му се карах. Доста брутален албум си е.

За Roadrunner Records, които вече не работят с Max – ‘това вече е дъщерен лейбъл на Warner, всички, които се въртяха около нас напуснаха и някак си няма място за творчество, нещата са само бизнес. Затова се преместихме в Nuclear Blast – там музиката е на първо място и бандите виреят добре.’

Най-голямата бомба, която китаристът пусна обаче си остава репликата му за Sepultura:
Никога не съм се притеснявал от факта, че принадлежим към едно и също музикално семейство – това на Nuclear Blast. Не им се пречкам. Само че подочух, че последният им албум The Mediator Between Head And Hands Must Be The Heart е наистина за последно и няма да издават повече. Така че ми е все тая.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото