LENNY KRAVITZ „повиши вибрациите“ в Арена Армеец

59866933_10156910486735071_3150089977375752192_n

11 години след последната ни среща и с вече 11 студийни албума зад гърба си, Lenny Kravitz се завърна с гръм и трясък в България и доказа защо е един от най-великите на световната музикална сцена.

„Raise Vibration“ е името на последния албум на Lenny, под чийто надслов беше и турнето му, от което стана част и София на 4-ти май 2019г. Тази вечер зала Арена Армеец се пръскаше по шевовете още от самото начало на концерта, а честта да го открие имаше американската соул певица Annahstasia. Все още не съвсем позната в музикалните ни среди, тя показа завидно вокално майсторство и страхотна музикална класа. По време на 40-минутното си участие, Annahstasia ни представи няколко парчета от дебютното й ЕР „Sacred Bull”, което излезе само преди няколко месеца. С невероятната си харизма, тя ни пренесе в дебрите на соул музиката с парчета като „Summer Madness“ и „Black Orchid“, а за финал заложи на нещо добре познато на публиката. Чухме „Smells Like Teen Spirit“ на Nirvana в съвсем различен аранжимент, което се оказа доста интересно попадение. Мисля, че певица като Annahstasia беше идеалния избор за подготовка на вечерта.

59480407_10156910487135071_8825315185121034240_nМалко след 21ч. притихналата за минути зала потъмня и се изпълни със скандиранията на нетърпеливите да видят най-сетне любимия Lenny Kravitz. И така сред постоянно премигващите светлини, фигурата на Mr. Kravitz магически „изниква“ на втория етаж на сцената и забива „We Can Get It All Together“ от последния албум, след която еуфорията не стихва, защото веднага преминава във вечния хит от ’98-ма „Fly Away“. Забелязвам доста висока амплитуда в сетлиста, заради постоянното прехвърляне назад във времето и рязкото връщане в настоящето („Raise Vibration“). Lenny беше такава неуморима стихия, че може би чак след четвъртото парче се спря да поеме дъх и да каже „Добър вечер, Бълария!“. Не успя да си спомни с точност кога беше последното му посещение у нас (от първите редове се чуваха подсказки към него), но бързо си припомни енергията и любовта на българската публика. Със сигурност му направи впечатление и колко добре е познат и се приема последния албум тук. Когато настъпи момента за „Low“ всички пяха заедно с него. В продължение на около два часа, Lenny раздаваше любов с музиката си и приемаше такава от 12-те хиляди души в Арена Армеец. Спомена как много иска да си направи селфи със всеки един от нас и покани на сцената момиче от публиката като за начало. Съвсем не очаквахме, че по-късно наистина ще го направи. И така с поредната „пропаганда“ за любов и световен мир под последните звуци на „Love Revolution“, Lenny и компания слязоха от сцената. Това разбира се беше съвсем за кратко и те се завърнаха, за да продължат в същия дух първо с новата „Here To Love“, а после и с „Let Love Rule“ от едноименния първи албум на певеца. Последната обаче се проточи доста дълго, може би около 30 минути. Споменах ви по-горе, че Lenny искаше да се снима с всички и затова пое на мисия. Първо слезе до първите редове, поздрави и се снима с доста от хората там, но реши че това не е достатъчно. Заогражденията бяха дръпнати и Mr. Kravitz нахлу в тълпата. Премина централно през правостоящите, като през това време имаше прегръдки, снимки, танци. След това се качи на озвучителния пулт в края на терена, за да продължи да разпява с „Let love rule!, Let love rule!“. Походът тръгна към централните трибуни до най-високата им част, после пое наляво и така обратно към сцената. Хората бяха екзалтирани и се трупаха огромни групи около него с надеждата дори само да го докоснат за миг. Финалът неслучайно беше с песента „Again“ и обещанието, че всичко това ще се случи отново.

Големият LENNY KRAVITZ за пореден път доказа защо е един от световните любимци на почитателите на всякакви жанрове музика. Творчеството му е толкова истинско и майсторски изпипано от самия него, че може да докосне всяка душа.

Едно от най-големите музикални събития в България за 2019-та вече е в историята, но задълго ще остане в сърцата и умовете на 12-те хиляди, присъствали тази вечер в Арена Армеец.

59978640_10156910487015071_6954259338848370688_nСетлист Lenny Kravitz:

We Can Get It All Together
Fly Away
Dig In
Bring It On
American Woman
Get Up, Stand Up
Fields of Joy
Freedom Train
Who Really Are the Monsters?
Stillness of Heart
It Ain’t Over ‘Til It’s Over
Can’t Get You Off My Mind
Low
I Belong to You
Mr. Cab Driver
Bank Robber Man
Where Are We Runnin’?
Are You Gonna Go My Way
Love Revolution

Here to Love
Let Love Rule
Again

 

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото