LANTLÔS се завръщат с нов албум и ново видео

Немските експериментатори Lantlôs се завръщат с нов албум след дълго седемгодишно мълчание. Новата творба се нарича „Wildhund“ и ще излезе на 30-ти юни чрез Prophecy Productions.

„С петия си албум „Wildhund“, Lantlôs още веднъж свалят деликатната си звукова кожа и от какавидата на вдъхновението им се излюпва доста различно животно от това, появило се преди. Германците се превръщат в алтърнатив метъл пеперуда с песни, криволичещи сред цветни потоци през красиви, широко открити звукови пейзажи, които се противопоставят на лесно сравнение, но могат да бъдат поставени като за начало в звуковото пространство между имената на Devin Townsend, Smashing Pumpkins, HUM или Motorpsycho. Тази колекция от невероятни песни идва с тежестта на Deftones и силна доза привлекателност, която в определени моменти клони и към музиката на Foo Fighters.

„Албумът е озаглавен „Wildhund“, което от немски се превежда като куче, родено или живеещо в пустошта. Темите му се въртят около свободата, лятото, цветовете на сакура, усещането да празнуваш слънчев рожден ден като хлапе, дъвките, ароматът на мента, сладостта, цветове като розово и бебешко синьо, спомените от детството, парче лимонче в чаша вода, блясъка, носталгията, кича и много други, до момента в който се превръща в „твърде много“. Това е като усещането за „толкова крайно сладко“, че има вкус на изкуствено, странно и объркващо. Бих нарекъл подобно състояние „хардкор“ мекота, ако това има някакъв смисъл.

Когато мулти-инструменталистът Markus Siegenhort основава Lantlôs заедно със своя другар Anggrau през 2005-та година, тяхната музика е доста вдъхновена от блек метъла. Това е мрачно отразено в рядкото им първо демо „Îsern Himel“ и дебютния албум „Lantlôs“, излезли през 2008-ма. Албумът включва участието на фронтмена на EÏS Florian „Alboin“ Dammasch, когото в последствие Markus заменя с вокалиста и китарист на Alcest Stéphane „Neige“ Paut за следващите две издания „.neon“ (2010) и „Agape“ (2011). Не е изненада, че стилово тези албуми контекстуално можем да причислим към blackgaze или пост-блек метъла.

С „.neon“ лидерът на проекта лирически се бори с психологическото състояние на „дереализацията“, което означава, че възприятието на личността за заобикалящия го свят се превръща в нереално, отдалечено и понякога изкривено и фалшиво. Подобни лирически теми са повтарящи се в творчеството на Lantlôs, като дори името на групата (произлизащо от средния горногермански език) означава бездомен или без земя.

В „Agape“ Markus решава да се откаже от свиренето на барабани по медицински причини и привлича в състава Felix Wylezik, който сяда на столчето зад барабаните оттогава насам.

С четвъртия си дългосвирещ албум „Melting Sun“ (2014) Lantlôs отново сменят посоката. Markus се разделя приятелски с Neige и поема вокалните задължения. Това отговаря на музикалното отдалечаване на групата му от блек метъл корените ѝ.

След творческата пауза, пътят, поет от Lantlôs в „Melting Sun“ повежда групата все по-дълбоко към неизследвани метъл територии. За тези, които търсят свежи идеи и богати аромати, бидейки отворени за алтернативни начини за създаване на рифово-базирана, китарно ориентирана музика, „Wildhund“ е перфектният цветен подарък в мрачни времена.“

Албумът е достъпен в книга с дебели корици и 36 страници, включваща два диска – „Wildhund“ и бонус диск с 14 песни, озаглавен „Glitchking“. Освен това изданието е налично във формат на 180-грамова плоча в черно и розѐ, както и във формат на дигибук диск.

Песните в албума са:

Wildhund:

01. Lake Fantasy
02. Magnolia
03. Cocoon Treehouse
04. Home
05. Vertigo
06. The Bubble
07. Amber
08. CloudInhaler
09. Planetarium
10. Dream Machine
11. Dog In The Wild
12. Lich

Glitchking (само в артбук изданието):

01. Hands
02. Derealism
03. Lowbreathhifeellowlifehihopes
04. Whereami?
05. Srytokeepyouwaitingbro
06. Transrealism
07. Cursed
08. Hieroglyph
09. Morphia
10. Idontknow
11. Neuronslikejellyfish
12. Drifter
13. Velvetbath

Освен новините за новия албум, групата представя и първия сингъл от изданието. Това е откриващата песен „Lake Fantasy“, към която е заснето и видео, което можете да гледате долу:

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото