Frontiers Music Srl обяви, че ще издаде новия албум на формацията LAND OF GYPSIES. Едноименната творба „Land Of Gypsies“ ще се появи на пазара на 10-и декември и може да бъде поръчана тук. Групата вече пусна и първия сингъл от предстоящото издание – „Shattered“. По-долу може да гледате и заснетия към песента видеоклип. 

LAND OF GYPSIES (до скоро известна и като GANG OF SOULS) е новосформирана банда, базирана в Лос Анджелис, резултат от творческата колаборация между вокалиста Terry Ilous (XYZ, ex-GREAT WHITE) и басиста и продуцент Fabrizio Grossi (Glenn Hughes, SUPERSONIC BLUES MACHINE, Eric Gales и др.). В групата се подвизават още китаристът Serge Simic (THE SLAM, SUPERSONIC BLUES MACHINE) и барабанистът Tony Morra. В музикално отношение бандата се ориентира към класическия хард рок със запомнящи се мелодии и солидна блус основа. Нещо като „BAD COMPANY среща ранните FOREIGNER„, но с по-съвременно и модерно звучене. По време на пандемията през 2020 г. музикантите работят здраво за усъвършенстване и изчистване на звученето. Целта им е да създадат класически хард рок песни със солидна блус основа и запомнящи се мелодии, за да подчертаят звездните вокали на Ilous. Певецът коментира:

„Цялата ми кариера е изградена около това да правя най-добрата музика, на която съм способен, за да зарадвам феновете. LAND OF GYPSIES ми позволява да се фокусирам върху музиката и да се развива като артист и да разпространявам изкуството си на национално и международно ниво. Изключително горд съм да работя с невероятно талантливи музиканти. Очаквайте още много новини от мен и Frontiers в бъдеще!“

Съдържание:

„Believe“
„Shattered“
„Trouble“
„Give Me Love“
„Somewhere Down The Line“
„Rescue Me“
„Ordinary Man“
„Run Away“
„Long Summer Day“
„Rambling Man“
„Get It Right“