KRYPTAN подписаха договор с Debemur Morti Productions

Известният артист Mattias Norrman (OCTOBER TIDE, ех-KATATONIA) описва музиката на новото си начинание KRYPTAN като суров и олд скуул шведски Black Metal. Известен с това, че се фокусира върху обречеността, размишлението, но и по-спокойната музика с многобройните си групи, шведският музикант използва пандемията, за да придаде форма на страстта си към зловещи и агресивни мелодии. Debemur Morti Productions имат честта да обявят, че KRYPTAN се присъединява към лейбъла и ще издаде първото си EP това лято! Можете да се насладите на тийзъра по-долу, за да добиете представа за това, което предстои.

Mattias коментира присъединяването на KRYPTAN към Debemur Morti Productions:

„От известно време следя DMP. Отчасти заради другата ми група (THENIGHTTIMEPROJECT), но и защото някои от любимите ми групи са под флага на Debemur. Да подпиша с лейбъл, който се фокусира върху групи, които създават мрачна екстремна музика под всякаква форма е точно там, където искаме да бъдем. Това е първото ни издание досега и съм изключително развълнуван да започнем това пътешествие заедно. Не се съмнявам, че нашето сътрудничество ще бъде нищо друго освен успех.“

За Mattias желанието да свири Black Metal не е нещо ново, а енергия, която усеща от много години:

„Мисля да започна проект или група от дълго време и може би изобилието от свободно време по време на тази пандемия ме подтикна да съживя идеите си. Слушам Black Metal от почти две десетилетия, така че изборът на стил за моя проект беше съвсем очевиден. Виждайки как Black Metal-а ме повлиява и очарова през цялото това време, музиката се написа сама. „

Всъщност като погледнете състава на KRYPTAN, сигурна съм ще откриете още известни имена. KRYPTAN са:

Mattias Norrman – бас, китари, синтезатори
Alexander Högbom – вокали
Samuel Karlstrand – барабани

KRYPTAN е атмосферична Black Metal група от Avesta, Швеция. Основана в ранната 2020 г., в началото на глобалната пандемия, KRYPTAN се оформя, за да въплъти страстта към Black Metal-а, която текстописецът и китарист Mattias ‘Kryptan’ Norrman таи от десетилетия.

Познато лице на сцената, Mattias, който е най-известен с това, че свири на китара в OCTOBER TIDE и преди това е бил бас в KATATONIA, отдавна се стреми към собствено музикално начинание.

Силно вдъхновен от ерата на 90-те години на норвежкия и шведския Black Metal, живота и смазващия мрак на шведските зими, Mattias създава увлекателни песни, изпълнени със зловеща енергия и майсторство. KRYPTAN имат за цел да върнат слушателите назад във времето и да отпразнуват славно музикално наследство по съвременен начин. Групата е завършена от колегата от OCTOBER TIDE Alexander Högbom като вокалист и Samuel Karlstrand от WRETCHED FATE на барабани.

Четири песни за първо издание вече са записани с Mats Andersson в Glashuset Studios през 2020 г., а финалния мастеринг е на Thomas Plec Johansson в The Panic Room и подписани от Debemur Morti Productions следващата година, едноименното EP ще излезе през 2021г.

Пълноформатен албум вече е в процес на работа и групата очаква с нетърпение да представи на сцена техния суров, величествен шведски Black Metal.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото