След два дни през България трябваше да премине турнето на младите австралийци TEMPEST RISING. Петорката беше предвидила да акостира на българска почва на 4 април в клуб Live & Loud. За нещастие на почитателите на групата и модерния метъл, от лагера на австралийците дойде новината, че вокалистът им е болен от тонзилит и датата в София няма да се състои. Бандата се извинява на фенове, промоутър, клуб и на мелодет бандата DEADSCAPE, която трябваше да осигури съпорт на мероприятието.

tempest rising CANCELED

 

TEMPEST RISING са създадени през 2012 г. и сами определят стила си като алтърнатив метъл, цитирайки като влияния имена като TRIVIUM, AS I LAY DYING и KILLSWITCH ENGAGE, докато гласът на вокалиста им Vin Trikeriotis често е сравняван с тези на Howard Jones (ex-KSE, LIGHT THE TORCH) и самия Bruce Dickinson (IRON MAIDEN). Австралийците имат зад гърба си един дългосвирещ албум – „Transmutation“ (2014), както и още няколко по-скорошни сингъла.

DEADSCAPE е новоизгряваща българска мелодик дет метъл банда, концертираща активно от миналата година насам. Стилът на квинтета е силно повлиян от скандинавската сцена и това може да се усети и в дебютния им сингъл, на който те наскоро направиха премиера.