phoenixlogo В съботната вечер на 20.10 PHOENIX ще открият есенния си концертен сезон с шоу в столичния клуб „3 уши“.

Освен познатите на публиката авторски парчета, колаборирани между хеви и прогресив метъл, групата е подготвила и изненада – сценична премиера на две нови песни. Първата е тежка балада и се нарича „Реквием“, а втората е фейслифт на едно от първите парчета на групата от 85-та година,прочетено към днешна дата – „Той не вярва в чудеса“.
PHOENIX ще споделят сценичната територия с младата и многообещаваща банда SAKAR.
Очаква ни една вечер изпълнена с тежки, метални, музикални картини и текстови послания за смисъла на живота, вселената и всичко останало .

Група SAKAR е на една година от създаването си, като за нейното зараждане са фактор редица от членовете на група DIFFERENT HIGHWAY от Хасково, която посвоему е известна с участието си в реалити предаването: ‘Голямото Рок Междучасие’ и позицията си сред финалистите. SAKAR е В пълния си състав от началото на 2018 година, с което светкавично се записва на кастинг/конкурса ‘Next Rock Star’ подбиращ подгряваща група за фестивала ‘Hills Of Rock’. Групата достига до полуфинал, и е поканена от журито да свири на July Morning в Шабла като подгряваща на D2. Участва на няколко мотосъбора в Кюстендил, Побит Камък, Чупрене и Челопеч, а през август печели конкурс в Стражица за най-добра авторска песен. Стила на бандата е насочен към хеви/траш метъл. Работи както върху върху свои песни, така и върху кавъри.

Членове:
Руси Тенев – Вокали
Никола Памуков – Ритъм Китара
Атанас Шалаверов – Соло Китара
Кирил Миленов – Бас Китара
Йоан Иванов – Ударни