Концерт на Nu Ance/ Flipstick/ Chainsaw Babies в Пловдив

post cultural scene nuanceБаба Марта (същ.) – митичен персонаж в българския фолклор. В народните вярвания, представени в пословици и приказки, името ѝ е свързано с името на месец март.
Баба Марта се смята за сестра на братята с лют характер Голям и Малък Сечко (Януари и Февруари). Тя е ту усмихната и добронамерена, ту непредвидимо зла.

Вдъхновени от българския фолклор, три групи ще пресъздадат чрез музиката си „лошите“ Сечковци и Баба.

Nu Ance

,,Модерни, креативни, детерминирани и енергични до степента на вирална реакция сред публиката“ – тези думи споделя музикалният журналист Ивайло Кицов за групата. Алтернативната рок банда Nu Ance печелят както наградата на публиката, така и 1-вото място на състезанието „Силата на Рока“, носещо им участие на най-стария и един от големите рок фестивали в света – Gitarijada. Музиката им е с ,,изключително съвременно звучене“, „напомнящо на групи като U2 и Muse“. Не по-назад остават и техният дебютен клип и сингъл, “Daylight”, излъчван по БНТ и BOX TV и лятното им турне, което се разпростря от софийките клубове до фестивали из цяла България и стигна чак до един от най-легендарните клубове в Гърция – 8Ball Club.

Flipstick

Flipstick са alternative група от Пловдив. Наблягат основно на авторска музика, стилът им варира от поп-пънк до ‘по-тежка’ част смесена с електронна музика.За първи път дебютират на силата на рока 4 и зад гърба си имат множество концерти най-вече в Пловдив и София.

Chainsaw Babies

Chainsaw Babies вярват в духа на рокендрола и затова музиката им е един поздрав към всички, които са ядосани на системата, мразят началниците си, директорите си и нацупените старци. Ако и вие усещате енергията на мръсния и шумен рокендрол, то тогава те са вашите хора.

Кой ще е Баба Марта и кои ще са сeчковците – събота, 5 март, „Пост-Културна Сцена“.

Вратите отварят в 19:30
Входът е 5 лева

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото