KHANЪ ще открият концерта на CALIBAN и ODD CREW

 Група KHANЪ („Кан“) е основана през 2009г. иcaliban-new-poster не е спирала да бъде активна на софийската клубна сцена. Основната идея на музикалния проект е да съчетава тежък и модерен метъл с български фолклорни мотиви, което KHANЪ сами определят като фолккор (folkcore). В парчетата могат да се чуят епични чисти вокали, изпълнени от Мартин Люцканов, комбинирани с крясъците и ревовете на Жо Василев (DASH THE EFFORT). Китарите са в изпълнение на Симеон Кръстев, основател на групата, и Димитър Пройнов (Нова крайност). На барабаните заляга Иво Масларов, добре познат в екстремните среди като движеща сила в WARSCUM, а басът е в ръцете на Явор Мечев – китарист на Vokyl. Разбира се, за да се допълни усещането за цялост между метъла и фолклора, в KHANЪ основна роля има и тамбурата на Здравко Пеев (ex-ERINEY), a в ЕР-то “Правда“ (2015) и дебютния албум “Знамение“ (2016) като гост-музикант застъпва гайдарят Пламен Пенев. През 2011г. е заснет клипът към песента “Небе“, която е и първата индикация, че момчетата от KHANЪ имат сериозни планове за развитие на българската сцена.

 Участията на KHANЪ се характеризират с огромна доза енергия и уникална атмосфера, обединяваща почитатели на различни музикални стилове и субкултури. Не е прецедент пред сцената да се извие хоро. Фолклорът в KHANЪ може да бъде открит в ритъм секцията, в китарите и дори в крещящите вокали. Текстовете са изцяло на български и засягат актуални житейски въпроси, представени в духа на народната традиция. Това поетично безвремие подсилва атмосферичния инструментал и допринася за заздравяването на връзката между минало и настояще.

 Концертът на CALIBAN, ODD CREW и KHANЪ ще бъде на 8-ми април в “Парти център-4км“.

 Билети могат да бъдат намерени в касите на Eventim в цялата страна (Office 1, Technomarket, Technopolis, Пикадили, OMV, Usit Colours, магазин „ЯКО“, На тъмно, Metal Heaven, Фотосинтезис, каса 3 на НДК), както и онлайн на: WWW.LIVEANDLOUD.NET на цена 25 лв. В деня на събитието билетите ще струват 30 лв. и ще се продават само на входа на клуба.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото