КАЙНО ЙЕСНО СЛОНЦЕ откриват пред SOLSTAFIR този четвъртък

Българската етно-ембиънт група ще излезе на сцената за 40-минутен сет.

 

SOLSTAFIR + KYS 2015.02.19 BGДва дни остават до концерта на исландците Solstafir в клуб Mixtape 5. Вече можем да съобщим, че групата избра родната етно-ембиънт формация Кайно Йесно Слонце за официален съпорт на шоуто в София на 19 февруари.

 

Кайно Йесно Слонце е аморфен музикален колектив около Веселин Митев (вокали, гайда, кавал, още в Исихия). Бандата ефектно експериментира с фолклорното наследство, атмосферична музика и експресивни глосолалии, а сред инструментите, на които свирят, има гайда, тъпан, тамбура, кавал, флейта – в зависимост от посоката, в която музикантите поемат по време на концерт. С три албума и десетки концерти зад гърба си, те са сред най-интересните и самобитни групи на родната сцена.

 

Solstafir вече спокойно могат да бъдат наречени „сензация“. От началото на годината исландците имат вече 25 концерта в Европа и голяма част от тях бяха напълно разпродадени. И не е случайно, че точно с тази група BGTSC и Rawk’n’Roll си стискат ръце за пълноценно сътрудничество. Solstafir прекрасно съчетават ледените китарни пасажи на северния метъл и елегантното мелодично звучене на меланхоличния пост-метъл.

 

Solstafir са заедно от 90-те, като с годините постепенно отърсват ранните си викингски и блек метъл влияния, за да се насочат към експериментално и мелодично звучене. Избрали родния си език за изразно средство в песните, исландците се открояват ярко на картата на съвременната мелодична метъл сцена. Последният им запис „Ótta“ излезе през август и зае челните места на класациите за албуми на 2014. Според запознати Solstafir са едно от най-впечатляващите имена, които феновете на интелигентния и атмосферичен метъл могат да гледат на живо.

 

Този четвъртък вратите на клуба ще отворят в 19.00 часа в 20.15 ще започне шоуто на Кайно Йесно Слонце. Solstafir ще се качат на сцената в 21.30 часа.

 

Билети на цена 35 лева ще откриете в мрежата на Eventim. На касите в Germanos, Пикадили, Orange, Фотосинтезис, Easy Pay, Техномаркет, Technopolis, OMV, Office 1 Superstore, Usit Colours, Магазин Яко, На Тъмно, Metal Heaven, билетен център НДК, Дворец на културата и спорта – Варна, Пловдив – билетна каса пред общината. В деня на концерта цената им ще бъде 45 лева.

 

*Клубът не работи с резервации **Политика за достъп на непълнолетни: http://on.fb.me/YDzVEe ***Гардероб – упътване за употреба: http://on.fb.me/O2TMhv Организаторите препоръчват навременното закупуване на билетите и спазването на реда в клуба!

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото