Joe Perry е сред тези, които не са развълнувани от решението на Steven Tyler да запише солов кънтри албум.

В ново интервю, китаристът на Aerosmith се присмя на артистичното решение на колегата си от групата и по-специално на новия му сингъл, „Red, White & You“.

„Хей, ако не го познавах, когато чух песента щях да кажа: добре, следващият. Нямам какво да добавя“, каза Perry пред USA Today.

Решението на Tyler е посрещнато със смесени чувства от останалите членове на Aerosmith. Tom Hamilton например направи следния коментар:

„Той искаше да направи това творческо упражнение – да се заеме и да направи албум, и аз не мога да го виня за това му желание. Joe го е правил вече, а самият аз бих искал да го направя някой ден. Защо да се бунтуваме по въпроса?“

Но Brad Whitford е в конфликт. Въпреки, че каза: „Надявам се, че това ще бъде успех за него. Би било страхотно за Aerosmith „, той също така призна, че в случая групата е „малко изоставена „, защото е трябвало да се откажат от идеята за лятно турне през 2016 г.

Perry не изглежда да се притеснява от това толкова, колкото от цялата идея за кънтри превъплъщението на родения и отгледан на североизток Steven:

Steven е в Нешвил и прави там каквото прави. Носи каубойска шапка с изкуствен диамант, крещейки „Yippee ki yay“. Не знам какво друго да кажа по въпроса.“

Въпреки, че започва да работи по този проект преди почти една година, досега бял свят са видели само две песни – Red, White & You“ и „Love Is Your Name“ Tyler се надяваше албумът да е готов някъде около февруари 2016 г., но все още няма дата или официална информация кога излиза все още неозаглавеният запис.