IRON REAGAN – „Crossover Ministry“ (2017)

615223

 Траш и пънк, каква комбинация само е кросоувърът. Напомня ми за бира и насилие, две от основните неща, без които не може да съществува човечеството (в този си вид), както и две от основните теми в кросоувър траша. Този стил сам по себе си не е от най-иновативните, нито пък се причислява към експерименталните. Всъщност той е толкова първичен, че чак е гениален в простотата си. Това прави кросоувъра и един от „най-купонджийските“, свежи и забавни стилове в метъл музиката.

 Сега си представете, че трябва да направите една мини-супергрупа в жанра, но се чудите как би изглеждала. Просто събираме членове от MUNICIPAL WASTE, CANNABIS CORPSE и HELLBEAR и voilà… получаваме IRON REAGAN. Новото им отроче носи името „Crossover Ministry“ и то напълно заслужено, защото представлява една своеобразна траш-пънк проповед с елементи на гражданско недоволство и аромат на хаос, която спокойно може да бъде саундтрак на следващото ви сбиване в бара.

 Албумът е много ценен за запознатите с кросоувъра. Те ще чуят точно това, което искат и със сигурност няма да останат разочаровани. За тези обаче, които не слушат този стил всеки ден, съветвам да извадите по-дългите песни и да слушате само тях. В противен случай, вероятно на моменти ще се чудите „какво по дяволите беше това десетсекундно изтрещяване и беше ли изобщо нужно…?“. Но всъщност тези малки „лирични отклонения“ са подправката в албума. Песни като „Dead with My Friends“, „A Dying World“ и едноименната „Crossover Ministry“ са брутално бързи, надъхващи и агресивни като типичния хардкор пънк, но истината е, че те биха били бездушни без произведения като „Power of the Skull „ и „No Sell“.

В заключение ще бъда лаконичен като самите IRON REAGAN – слушайте, заслужава си!

Оценка: 9/10

Списък с песни и обложка:

01. A Dying World
02. You Never Learn
03. Grim Business
04. Dead With My Friends
05. No Sell
06. Condition Evolution
07. Fuck The Neighbors
08. Power Of The Skull
09. Crossover Ministry
10. More War
11. Blatant Violence
12. Parents Of Tomorrow
13. Bleed The Fifth
14. Megachurch
15. Shame Spiral
16. Dogsnotgods
17. Eat Or Be Eaten
18. Twist Your Fate

  1. #1 написан от Tutur (преди 4 години)

    Хубавко ревю, шефе 🙂

  2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3. Коментари за тази публикация
В началото