Интервю с Юлиан и Ясен от IMPENITENCE

На долните редове можете да прочетете едно малко импровизирано, но смятаме, доста сполучливо интервю с група IMPENITENCE. И по-точно – с Юлиан (барабани) и Ясен (китара). То протече по един доста приятелски и забавен начин, като именно това го прави толкова непринудено и истинско. Не се стряскайте от размера му – дълго се получи, наистина, но пък според нас е доста интересно и е „леко” четиво. 🙂

Приятно четене!

 

Юлиан (барабани)

Първият ни въпрос е кои са Impenitence?

Юлиан: Яската, Митака, Тодор и аз.

 

Добре, но нещо повече освен имената ви?

Ясен: Ние сме една нормална банда, която общо взето си запълва уикендите като свири, и се надяваме някой ден да постигнем нещо. Като всяка друга група. Не си поставяме някакви невъзможни цели, по-скоро се опитваме да се забавляваме и общо взето това е основното.

Юлиан: Да, доста приятно хоби бих казал.

Ясен: На всеки му е ясно, че да се занимаваш с музика (особено с екстремна музика) в България е доста трудно, така че го правим за да се развличаме. Както и ако се налага понякога – да посвирим и на живо. Всъщност още бихме добавили, че всички в бандата са много различни по характери, музикални вкусове…

Юлиан: Много колоритни личности.

Ясен: … Kоито се допълват и накрая се получава крайният продукт, който се опитваме да изразим чрез песните си.

Юлиан: Относно музикалните ни вкусове… Всички слушаме екстремна музика, ок. Но има разнообразие – един предпочита едно, друг – друго. Това е нещото, което се получава в Impenitence. Нещо като пресечна точка.

 

Какво ни ще кажете за новото попълнение – Тодор Красимиров? Той идва от Dimholt и не е много типично за него да свири в дет метъл група. Интересно ни е как го привлякохте?

Юлиан: По-скоро оказа влияние това, че се познаваме отпреди. И Митко, и аз, се знаем с него преди да дойде в бандата. Общо взето, пичага е, казахме си „Защо пък да не пробваме”. Опитахме една-две репетиции – получи се. Изглеждаше сериозен, справяше се добре и продължава да се справя добре. Ще се види за първи път тази неделя (10 юли) в рок бар „Фенс”. (Повече за събитието можете да видите ТУК)

Ясен: Когато отиваме на репетиция, очакваме другите от бандата да са си свършили „домашната работа”, да са наблегнали на нещата, които трябва да се свирят. Това ни направи впечатление при Тошко – идва винаги готов на репетиция. По този начин той показва, че е наистина сериозен. Пък и опитът, който има… Получи се съвсем естествено и се радваме, че можем да работим с него.

 

Очакваме с нетърпение! Факт е, че имахте проблеми с намирането на нов вокал и много се радваме, че вече всичко е наред.

Юлиан: Тук искам да благодаря пак на Лазар. Задържахме го доста време.

 

А всъщност защо се разделихте с него?

Юлиан: Той просто пожела да прави нещо друго като музика.

Ясен: В момента, доколкото знам, се занимава с друга банда.

Юлиан: All In се казва бандата.

Ясен: Искаше да пее чисти вокали – нещо, което с нас едва ли щеше да се случи. Беше естествена раздяла, но още си поддържаме връзка.

 

Как решихте да свирите дет метъл и да създадете банда?

Юлиан: С Яската свирихме заедно доста преди Impenitence.

Ясен: Идеята беше да опитаме да свирим нещо, но не беше планирано да създаваме банда. Общи ни бяха интересите – и музикалните стилове и нещата, които ни се свиреха.

Юлиан: … Нещо, което теб те грабва, което ти идва от вътре; нещо, което те кефи – това е началото на всяка една банда – „Хайде да посвирим” 🙂

 

Свирите ли в други групи? Какви стилове са те?

Ясен: Аз съм абсолютно дебютиращ, в какъвто и да е стил.

Юлиан: А, свирил си!

Ясен: Е, къде съм свирил? Свирих на акустична китара, класическа музика. Нещо, което е напълно различно. Но под „банда” разбирам да ходиш по концерти, с някакви готови продукти, пък дори и да изсвириш кавър. Аз такива неща не съм правил, така че не ги броя.

Юлиан: За мен… Кофти Weather  – първата, ако може да се каже изобщо сериозна банда. Там са Асен и Илия от Hypercube, Милко от Spun, Любчо. То беше, да кажем, ню метъл, макар че имаше много различни примеси. После Moria, Human Puzzle… След това имаше кратка пауза за самия мен. След което сформирахме идеята за бандата, която по-късно нарекохме Impenitence.

 

Ти явно си най-активен. В момента свириш ли в някоя друга банда?

Юлиан: Да – Pray For Hell – сравнително нова банда, на около година. Там е и Митака. Стилът е може би нещо между melodic death и deathcore. И се надявам скоро да сформираме още един проект. Той е малко по-лек като стил, ню метъл. Това е.

 

Ясен (китара)

Защо избрахте това име – Impenitence?

Юлиан: Доколкото си спомням, Яската го изнамери от някъде. Стори ни се доста готино име за дет метъл банда – и като смисъл, и просто като звучене на самата дума. Пасва ни и на идеите.

Ясен: Знаете, че има групи, които решават да пеят за черва и разчленяване и всякакви такива неща. Има и такива, които избират социална тематика – анти-религия, сатанизъм, политика. Когато сътворихме бандата, решихме че цялата тематика е това, което ни влече. Impenitence” ни пасва на идеите, на лириките… А и след рисърч видяхме, че няма друга група, която да се казва по този начин.

Юлиан: Самата дума означава „липса на разкаяние”. Какво по-яко от това за една дет метъл банда!

 

Относно репертоара ви – предимно авторски парчета, или кавъри? А може би и двете?

Юлиан: Вече предимно авторски.

Ясен: Идеята на бандата винаги е била да се свири авторска музика. Не сме кавър-банда. Кавърите са нещо, което го правим за нас самите. Те са за сработка по-скоро. Първите неща, които свирихме заедно бяха Vader – Carnal, Morbid Angel – He Who Sleeps. И след първите няколко репетиции вече се започна с авторските идеи.

 

Какви кавъри свирите?

Юлиан: До момента сме свирили Cryptopsy – Back to the Worms, Cannibal Corpse – Unleashing the Bloodthirsty, Deicide – The Gift That Keeps on Giving, Lock Up – Cascade Leviathan… Ще има две изненади за лайва в неделя в тая посока.

 

Как по-конкретно бихте определили стила си? Защото „дет метъл” е много общо като понятие.

Юлиан: Аз бих го определил като дет метъл, точно заради това, че е общо понятие. Мисля, че покриваме цялостно дет метъла, като обаче наблягаме на новата школа, ако може да се каже така, за да се дистанцираме от дет-а преди 15 години.

 

Тук е моментът да ви попитаме кои банди ви вдъхновяват?

Ясен: Не обичам да отговарям с имена. Когато сядаме да пишем музика, идеите, които ни идват, са някакъв микс от неща, които сме слушали в този период. Между другото, трябда да отчета, че всичките песни, които сме направили до сега са супер различни.

Юлиан: И все пак черпим доста идеи от групи като Hate Eternal, Nile, Behemoth, Spawn Of Possession, Emperor, Mayhem, Suffocation, Morbid Angel… Класическите имена.

 

А кой ви пише песните?

Ясен: Всички. Принципно стандартните идеи за музиката почват от мен, след това Митака добавя своите…

Юлиан: Значи аз съм с нестандартните идеи! Хаха!

Ясен: Мда, и накрая просто правим един микс. Работим като екип.

 

Забелязали сме, че не свирите много често? На какво се дължи това?

Юлиан: След последните лайвове (София и Варна) се получи така, че Лазар се отдели. Просто не можахме да намерим вокал. Доста време мина. Преди това пък е било неподходящо да правим концерти. Примерно, има празници, има 5 други концерта в месеца или  ние не сме много подготвени, защото сме били някъде и сме се разсеяли от музиката. Факторите са много.

Ясен: Аз бих добавил още едно важно нещо. На всеки един лайв се стремим да свирим нещо различно, да разнообразим сетлиста. Самите ние не се чувстваме комфортно, когато свирим едни и същи парчета.

Юлиан: Има го и другият момент, че ако правим често изяви, на хората ще им писне. Публиката не е кой знае колко разнообразна в България. Винаги сме си едни и същи по тези концерти. Да не забравяме и че го правим за кефа. Трябва да го има това удоволствие, а то идва, когато видим публиката, която се раздава. А тя ще се раздава, когато чуе нещо яко и ново. И ако правиш рядко лайвове – повече ще те очакват 🙂

Юлиан (барабани)

 

Делили ли сте сцена с някои по-големи чужди банди?

Ясен: С чужди не, но сме доволни и от българските банди, с които сме свирили. Всички те са много добри. Стремим се да свирим по екстремни концерти, стилово да си подхождаме с другите. До момента сме били с Mizerere, Past Redemption, Старо Зло (сега – Hatebomb), Mass Grave, Killmate, Symbolic, Day of Execution (ex-ReichsRadio), Haema и други.

 

А с кои известни чужди банди бихте искали да свирите?

Юлиан: Е, ти какъв въпрос зададе! 🙂 Аз лично бих свирил преди Slipknot, АC/DC. Тук не говорим за стила, а за мащаб, престиж. Отворени сме за предложения! Примерно Decapitated – това би било доста подходящо. 🙂

 

Някакви планове за вбъдеще? Албум евентуално, или демо поне?

Ясен: В момента статусът на бандата е такъв, че все още подготвяме нов материал. Тошко още свиква с Impenitence. Ще се опитаме да постигнем някаква „химия” следващите месеци с него. И евентуално към края на годината ще се постараем да запишем едно демо от няколко парчета, които свирим от доста време, но все още не са видяли студиен запис.

 

Въобще имате ли нещо записано?

Юлиан: Имаме, да. Едно парче, което може да се чуе на MySpace на бандата и в YouTube. Има и още едно (в MySpace), което е от репетиция, обаче пък прозвуча яко. Качихме го просто ей така, да има. Надяваме се, че до края на годината ще посъберем парички да запишем нещо качествено.

Ясен: Стремим се това демо да звучи наистина професионално, а не да е просто нещо, което да е записано с малко средства и не достатъчно добро. Искам да отбележа, че напоследък доста БГ банди почват да звучат все по-добре и по-добре. Радваме се на този факт, защото БГ метъл музиката се нуждае от подобен тип продукти. А ние все още да сме на гаражното ниво, където никой не те чува. Така че, евала на всички хора, които успяват да намерят средства и да запишат нещо!

 

Тази неделя, на 10 юли, ви предстои концерт в рок бар „ФЕНС”. Освен него планирате ли нещо до края на годината?

Юлиан: Аз си мисля евентуално за есента, тъй като малко повечко се занимавам с организацията на тези неща. Може би ще направим нещо с Act Of Grotesque в София. Може и нещо за Варна. Но това са само идеи, които нямат абсолютно никакво потвърждение даже и от наша страна. Хаха!

Ясен: Да не говорим, че има много банди, с които искаме да свирим. Act Of Grotesque са машини на живо! Определено трябва да ги видите, ако не сте!

Юлиан: С Unhumanity – страшни пичове. Segmented от Добрич! Тях не ги познавам лично, но свирят невероятно. Бихме повторили с Day Of Execution, Symbolic. И двете банди свирят много здраво.Много се радвам, че Symbolic успяха да направят повече концерти и да се наложат като банда в България. Бихме направили и с Enthrallment… С който кажете! 🙂

 

Относно външния вид – не се обличате типично „метълски”, което много други групи избират.

Юлиан: Както се „носим” навън, така сме и на сцената. Например, Ясен бачка в PR агенция, облича се абсолютно нормално, спортно-елегантен стил. Не говорим въобще за имидж. Това е идеята – освободени от имидж, изцяло в музиката и в посланието от музиката!

Ясен: Ако погледнете известните (брутал) дет банди, ще видите, че повечето са със супер къси коси, кецки и изобщо не обръщат такова голямо внимание на външния вид. С две думи – не е важно.

 

Някакви хобита имате ли?

Юлиан: Impenitence! Хаха!

Ясен: Трябва да кажа, че всички от бандата са lazy (мързеливи). Докато някои се стараят да спортуват, други играят Quake или си мечтаят, че са супер готини и релефни… Хахаха!

Юлиан: Митака набляга на свиренето като техника. Обича да композира, във всякакви стилове. Свири много, наистина. И по време на репетиции. Просто е незаменим. Няма друг такъв басист – фантастичен е!

Митко (бас)

Не споменахте много за Митака и Тошко…

Юлиан: С Митака свирим заедно в Pray For Hell, където той е китарист. Мога да кажа, че се справя еднакво добре, и то доста добре, и на двата инструмента. Отделно – не можете да му намерите обувки!

Ясен: В момента носи 52 номер, едни лодки!

Юлиан: Уникален е, никога не бих го заменил за друг басист. А Тошето… Много голям пичага. Мисля, че до момента много добре пасва на бандата и точно заради това е с нас вече половин година. Проявява инициатива, отговорен е. Надявам се и съм почти сигурен, че с него работата ще се получи доста добре и продуктите след това, които ще чуете, ще са нещо наистина уникално, поне за тая територия. Надяваме се, че Тошето ще допринесе и с по-друг поглед върху бандата, което най-общо – ще обогати стила. Това идва от нещата, които той слуша като цяло. Ако трябва да се сравняваме по музикални стилове – той е човека от бандата, който слуша такава музика, която никой друг от нас не слуша.

 

Кой ви е бил най-якият концерт до момента?

Юлиан: Варна! Октомври 2010 година със Symbolic и Day Of Execution. Благодарности на Ники. Това, което се получи там беше наистина уникално. Публиката беше по-силна от всеки друг лайв, който сме имали досега. И тогава Лазар се раздаде като за последно. Той си знаеше, че това му е последния концерт с нас. И ние самите мислим, че направихме як перформънс. Много бяхме доволни от всички групи, и от публиката.

 

Impenitence лого

Да поговорим малко за логото – чие дело е? Гледали ли сте някакви примери?

Юлиан: Ми, аз съм „виновникът” за логото. Като Яската е „виновен” за името, след това някой трябваше и да го нарисува. Пробвах няколко варианта. Това, което се получи ми се струва достатъчно релевантно и на сцената, и на стила. Като примери за лого на дет метъл банда мисля, че има доста голямо разнообразие, колкото разнообразен е и самият стил. Реших да се спра на асиметрия, нещо по-разлято. Чете се сравнително лесно, което е много добре! Хаха.

 

А каква музика слушате (освен дет метъла)?

Ясен: Вкъщи слушам или ембиънт, или нещо супер екстремно. На телефона си -електронна и екстремна. На работа – класическа, поп и по-слабичките рокчета. Сред приятели – няма значение, каквото дойде.

Юлиан: Аз мога да говоря половин час на тая тема. Предимно съм ориентиран към „ню скуул” дет метъла, като се мине и през всякакви други типове метъл – малко деткор, траш, блек, доста ню метъл. Малко поп, поп рок, блус, джаз, и понякога наистина много drum’n’bass и dubstep.

 

Това беше и последният ни въпрос. Благодарим ви за отделеното време! Сега остава само да ви пожелаем концертът на 10-ти да се получи супер як! (В което не се и съмняваме!)

Ясен: И ние благодарим!

Юлиан: Ще се видим в неделя!

 

IMPENITENCE @ MySpace

IMPENITENCE @ Facebook

IMPENITENCE @ YouTube

 1. #1 написан от Ивака (преди 9 години)

  Браво, Юли! Само напред и нагоре! \m/

 2. #2 написан от DeadMistress (преди 9 години)

  Желая на бандата всичко най-хубаво! Заслужават го, и това ще се види утре на концерта! Нямам търпение да чуя и Тошко как се вписва с тях 🙂

 3. #3 написан от Филип (преди 9 години)

  samo hybavi neshta vi pojelavam a ako si napunete zadnicite Decapitated idvat na 14 septemvri v Sofia i se nadqvam da gi podgrqvate vie :)!!!

 4. #4 написан от WayTooMuch (преди 8 години)

  Пръдльо, стягайте се и както каза човекът – на 14.09 да сте там 🙂

 5. #5 написан от Vuycho Ty (преди 8 години)

  „It’s a long way to the Top…“ keep rocking!

 6. #6 написан от Grim Ravisher (преди 8 години)

  Да разбиете днес, ей! 🙂

  • #7 написан от DeadMistress (преди 8 години)

   За да стане яко и ние трябва да помогнем 😉

 7. #8 написан от Juli (преди 8 години)

  Ще сме там, ако някой на пробута. 🙂 Дано да има някакъв шанс де!
  Отделно, мерси за милите коментари! Ние се разбихме от кеф, не знам за другите! 😀
  До следващия път!

 8. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 9. Коментари за тази публикация
В началото