Интервю с Tomas „Dharm“ Furst (POPPY SEED GRINDER)

От другата страна – Привет, Dharm. От къде се обаждаш?

Dharm – От моето село, близо до Прага.

От другата страна – Нека поговорим за двата ви концерта в България. Какво ще представите?

Dharm – Винаги изпълняваме три песни от албума „Oppressed Reality”. Разбира се изпълняваме и парчета от последния засега албум на групата „Humanophobia”. И ще направим и три чисто нови парчета. На сцената ще бъдем четирима души, независимо че групата е от петима музиканти. Басистът ни ни напусна през януари. Така че в момента сме с две китари, ударни и вокали.

От другата страна – Това не е ли проблем?

Dharm – Не, няма да е проблем, защото единият ни китарист ще свири по-ниско. Просто така ще си настрои струните и ще имитира бас на соло китара.

От другата страна – Преди две седмици DISGORGE от Мексико бяха тук и също свириха без басист. Колко ще останете на сцената?

Dharm – Всичко ще зависи от това, дали хората ще ни харесат. И колко песни ще трябва да изсвирим след като приключи официалната ни програма. Но обикновено сме на сцена около 45 минути.

От другата страна – Как изглежда едно шоу на POPPY SEED GRINDER?

Dharm – Разбира се то изглежда хубаво. Определено е шоу, защото вокалистът ни прави страхотни дълбоки ревове. Китаристът ни свири вечно усмихнат. Така че наистина се получава шоу.

От другата страна – Успя ли да чуеш българските групи, които ще ви бъдат съпорт във Варна и Пловдив?

Dharm – Чух ги на профилите им в Myspace. Но преди това не ги познавах. Чух ги и въобще не звучат зле. Наистина се надявам да се срещна с тях.

От другата страна – Това първото ти посещение ли ще бъде в България?

Dharm – С групата ще дойда за първи път. Но съм бил у вас на почивка със семейството си. В Бургас. Много ми хареса.

От другата страна – Сега ще видиш Варна и Пловдив.

Dharm – Така е. Очаквам го. Преди малко говорих с промоутъра, който ми каза, че следващата година ще ме покани, за да видя и планините.

От другата страна – Кога ще чуем нещо ново от POPPY SEED GRINDER?

Dharm – Имаме много концерти през тази година. След летните фестивали спираме с изявите на живо и започваме да пишем нови песни. Може би през януари или февруари следващата година ще имаме нов албум.

От другата страна – Ще има ли някакви промени или нещо по-различно в сравнение със старите албуми?

Dharm – Мисля, че новият материал се получава по-бърз. По-бърз в сравнение с „Oppressed Reality”. Може би ще прилича на послединя ни засега диск „Humanophobia” – с повече хард кор елементи, брутализъм, но не мисля, че ще бъде много по-различен.

От другата страна – Как стана част от групата?

Dharm – С групата съм някъде от година. Преди бях китарист. Повече от 10 години с различни банди. После реших, че ударните ми харесват повече и започнах с тях. Свирех три години, когато бившият басист на POPPY SEED GRINDER, с когото свирехме в една обща бивша група, ме покани след като техният барабанист ги напусна, защото ме познаваше. Каза ми, че биха желали да свиря с тях в POPPY SEED GRINDER и аз приех.

От другата страна – Имаш ли основна работа?

Dharm – В момента уча, но също така имам и работа. Строител съм.

От другата страна – Защо? Не сте ли рок звезди в Чехия?

Dharm – Ха-ха-ха. Не разбира се. С този стил въобще не се печелят пари. Парадоксът е, че сме по-известни в Германия или в Босна, или в други страни, отколкото в Чехия. Странно е, но това е положението. Само за пример – в Германия получаваме двойно повече хонорари, отколкото в родната ни страна.

От другата страна – Какво очакваш от участията във Варна и Пловдив?

Dharm – Много съм развълнуван за тези концерти. За първи път ще бъдем в България и се надявам хората да са доволни да ни видят. Да се получи страхотен купон. Надявам се и да пийнем с тях след концертите.

От другата страна – Любимият ти музикален стил?

Dharm – Харесвам много брутален дет метъл.

От другата страна – Свириш ли и в други банди?

Dharm – Да, свиря с брат си в една блек дет група – GENUINE RELIEF. И въобще не е известна за разлика от POPPY SEED GRINDER.

От другата страна – Посланието ти към българските фенове?

Dharm – С нетърпение чакаме да се видим с вас. Да направим тези два концерта във Варна и Пловдив. Надяваме се да дойдат много хора. Да се получи готин купон и също така да ударим по едно след концертите.

Интервюто с Tomas „Dharm“ Furst (POPPY SEED GRINDER) е излъчено в „От другата страна” по радио Варна на 13.06.2011 година.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото