Интервю с Mitch Koontz (Godiva)

Brothers and Sisters of the Bulgarian metal section ! Are you fuckin’ ready to put the pedal to the METAL?

Saxon – Здравей, Mitch ! Как беше посрещнат от медиите новият ви албум “Destruction” ?

Mitch – Здравей ! Ок, по целия свят беше посрещнат изключително добре. От почти всички медии. Ние наистина оценяваме това, но ако сме честни – мнението на истинските фенове по света е много по важно за нас.

Saxon – Ако имаш малко време, опиши със собствени думи албума – песен по песен ?

Mitch – 

–      Crawl in the Night: A fast doublebass heavy metal song ! Чиста и бърза с велико барабанно интро. Наистина обичам тази песен.

–      Destruction: Тази песен е посветена на всички професионални хокеисти по света. Ти знаеш, аз съм огромен хокей-фен и имах идеята да напиша някакъв текст, за да почета тези момчета за голямото шоу, което ни доставят във всеки мач. Тази песен е също една от любимите ми.

–      Pedal to the Metal: Типична Godiva месомелачка с лек мръсен хеви рок примес. Велико вокално присъствие на Fernando.

–      After the War: A mixed double bass & groove парче с много мелодия. Истински мелодичен метъл !

–      Inside Hell: Отново чист и тежък Heavy Metal с високи вокали. Двете най-важни неща за Истинския Метъл.

–      Vicious Blade: Има много мелодичен припев, подчертан от готини рифове и смазващи ударни.

–      Blood Sky: Истински метъл, жестоки рифове, обичам да свиря тази песен, когато куфея на сцената до смърт !!! хахахаха

–      Running from the Past: Най-добрата песен за слушане, когато караш колата си по улиците !!!

–      Hells on Fire: HEAVY FUCKIN’ METAL ! Какво друго да ти кажа ?! хахаха

–      United We Stand: Тази песен е посветена на всички метъл фенове ! Вие сте най-добрите и много-много ви благодаря за верността ви !

–      Revelation: Бонус Парчето … Много експериментална песен, подчертана от електронни мелодии. Много новаторско за Godiva, но наистина харесвам тази песен !

Saxon – Какъв е Fernando Garcia и не смяташ ли, че той е „Щастливото Число” за Godiva ?

Mitch – Fernando е щастлив, че ни откри !!!! хахахаха … Не, сериозно, той е много мил и приятен човек. Много го харесвам! Освен това, ние сме много добри приятели всички в групата. Fernando е един от тримата най-велики певци, които имаме тук в Швейцария и смятаме, че гласът му много приляга на саунда на Godiva .

Saxon – Как би ни обяснил Възраждането на Хард Рок и Метъл музиката в Европа ?

Mitch – Ок, добре, искам да го обясня по този начин:
“Metal Will Never Die !”

Saxon – А, защо “Destruction” е по-тежък и по-твърд от “Call Me Under 666” ?

Mitch – Защото искахме да е по- тъжък и по-твърд . Това е логическата смес между първия ни албум и “Call Me Under 666”, по мое мнение. Взехме мелодичността от “Call Me Under 666” и я миксирахме с тежестта на дебютния ни албум “Godiva”. Но през повечето време пишехме песни, които бяха продиктувани от сегашните ни чувства и усещания. Но най-важното е да се забавляваме, когато свирим песните си. Това е най-важната част от всичко.

Saxon – Какво очакваш от турнето с Royal Hunt през май’08 ?

Mitch – ООО !!! Всички ние чакаме с нетърпение това турне.! Целите сме обладани от напрежение и сила да свирим рок над Европа и да ви срещнем всички вас по пътя ! Метъл партитата са най – яките партита ! хахахаха
Saxon – Напоследък говоря с много групи! Кажи ми, страхотно ли е да се работи с Dennis Ward ? Струва ми се, че той е най-великият продуцент на нашето време ?

Mitch – Dennis е определено един от най-великите продуценти! Много е релаксиращо и професионално да се работи с него. Вяраваме в него на 100 %, че ще мастерира, миксира и продуцира нашите идеи по възможно най-добрия начин.

Saxon – Какво се случи с Antony De Angelis и какво прави той сега ?

Mitch – Antony ? Нямам никаква идея … Не съм чул нищо за него от години … Предполагам, че сега той прави някъде собствената си музика. Но както казах … Наистина не знам.

Saxon – А каква е тази невероятна история, свързана с продуцента Beau Hill (Ratt, Alice Cooper, Twisted Sister, Europe, etc) ?

Mitch – Хахаха …. Дааааааа…. Beau се свърза с нас чрез майспейс и беше много заинтересован да работи с нас. Направихме няколко ремикса на някои от песните за американския пазар. Ние все още поддържаме връзка с него, защото той все още иска да продуцира новия ни албум.

Saxon – Как намерихте и включихте Stefen Schwarzmann в турнето ?

                                                  

Mitch – Stefen живее тук в Швейцария. Когато започна да свири с Krokus, той се премести от Германия в Швейцария. Когато разбрахме, че Peter няма да може да участва в турнето, ние го помолихме и той се съгласи. Вече направихме няколко репетиции с Stefen и доста се забавлявахме заедно.

Saxon – Какво мислиш за Krokus-събитията от последната седмица ?

Mitch – Имаш предвид Реюниъна с Chris Von Rohr и останалите ?? Ок, Krokus са най-известната швейцарска рок група. И това ще бъде завинаги… Ако отново искат да свирят рок … Защо не !?  Обичам много албумите им “Metal Rendez-Vous” и “Headhunter”. Велика рок музика.
Saxon – А твоите любими групи са …?

Mitch –  Трудно е да ти ги кажа …Много често се менят … хахаха …в момента слушам доста Killswitch Engage, Disturbed, Fear Factory, As I Lay Dying, Bullet for My Valentine и т.н. Но все още старата ми любов си остават Judas Priest, Iron Maiden, Kiss и Saxon. Смятам, че има много хубава музика, за да успея да я изредя в нашия разговор.

Saxon – Рожденият ти ден е точно след концерта в София! Хубаво ли е да имаш празник и да го прекараш пред ревящата тълпа?

Mitch – Хей, не ме прави с един ден по-дърт, отколкото съм …. Хахахаха …Достатъчно съм възрастен !!! Не, рожденият ми ден е на 12 май … На тази дата ще свирим в Будапеща. Да свириш рок на сцената и да купонясваш на метъл-парти с много метъляги е най-добрият начин да се отпразнува един рожден ден ! Нали?

                                       
Saxon
– Знаеш ли нещо за България ?

Mitch – Нека бъда честен. Все още не знам много неща за България . Но, наистина, чакам с нетърпение да се срещнем и да науча повече за вашата страна! Освен това, съм чувал, че е пълно с красиви жени в България !!!

Saxon – Една толкова малка държава като Швейцария даде на света такива групи като Krokus, Gotthard, China, Killer, Kaktus, Crystal Ball, Coroner, Samael, Shakra и GODIVA !!! Как според теб би могло да се обясни това явление ???

Mitch – Хмм … Трудно е да се обясни.  Тук нямаме огромна метъл/рок сцена, … но все още имаме добри и талантливи групи. Може би, защото националният ни отбор по футбол не е най- силният, та поне се опитваме тук да имаме добри рок групи. хахахаха …

Saxon – Това е мястото, където можеш да кажеш нещо специално на читателите на www.metalhangar18.com , няколко дни преди нашето “Metal Rendez – Vous” !!!

Mitch – Brothers and Sisters of the Bulgarian metal section ! Are you fuckin’ ready to put the pedal to the METAL? Присъединете се към нас на концерта и нека да отпразнуваме с вас едно огромно и жестоко Метъл парти! Очакваме с нетърпение да се срещнем във вашата столица !  

30.04.2008 г.

Saxon

 

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото