Интервю с Kelly Keeling ( Trans – Siberian Orchestra, 0’2L )

„BELIEVE, BELIEVE, BELIEVE“

Saxon – Хай, Кели. Първи въпрос ! Как успя да събереш всички тези звезди за брилянтния солов албум “Giving Sight to the Eye” през 2005г. ?

Kelly Keeling – Всички те са мои истински приятели, с които съм работил и съм бил свързан по някакъв начин през годините . Всеки се съгласи да участва, когато му предложих. Песента с Roger Daltrey (The Who) и Denny Laine стана, когато правех саундтрак за един филм. Роджър участваше в него. Дени се навърташе около Carmine Appice . Имаха някакво участие заедно и така … Помолихме ги да се включат всички . И тогава те избраха една песен, която бях написал за филма. Изведнъж, тя почна да звучи като песен на The Who … После прозвуча като песен на Wings или Moody Blues в припева. Доста бях развълнуван от резултата.

Saxon – Лесно ли е да си шеф на Don Dokken, Roger Daltrey, Danny Laine и останалите в изработването на един солов албум ?

Kelly Keeling – Гледайки назад към миналото, разбирам, че бих направил албума в Един Стил . Той е доста поразхвърлян . Но това е албумът, който имах за цел да направя от много години. Да го запиша с Kerry Livgren и всички останали. Бих предпочел някои песни да бъдат презаписани, но имах определено време и определени средства. Много беше трудно, защото аз самият свирих на почти всички инструменти в албума. Бях се заел с всичко това и тази цел стана доста трудна и направо непосилна. Солата и всичко друго … Трябваше да избирам сам кой елемент е най-добрият.

Saxon – Направил си доста саундтрака ! Каква е разликата според теб в изработването на един солов албум и на един саундтрак ?

Kelly Keeling – Моите песни са саундракът на моя живот – Нещо като дневник. … А филмите си имат определени истории, които понякога са доста специфични.

Saxon – Ти беше продуцент на албумите на Carmine Appice ! Трудно ли е да се творят, изсвирват и продуцират албуми и всичко това наведнъж ?

Kelly Keeling –  Когато почнахме в началото нямахме намерение да бъде солов албум на Кармине. Намерих най – доброто, на което съм способен и което пазех за моята собствена група – за соловите ми проекти. Всъщност, “Guitar Zeus”- албумите могат да бъдат считани за първите ми лични солови албуми. Кармине се захвана с тях. Но той не беше много щастлив. Но това го разбрах след като всичко беше направено. Освен това научих един много важен урок. Фактът, че имаш най-известните китаристи, които правят солата в трите албума, не продава албумите… Групата, Турнетата и песните ги продават …

Saxon – Имам много важен въпрос ! Може ли да очакваме реюниъни на Baton Rouge или Blue Murder ?

Kelly Keeling –  Съмнявам се, за която и да е било от двете групи. По – възможно е с Baton Rouge да се направи нещо. Но реюниън на Blue Murder е доста съмнителен. Не искам да съм част от него. А и смятам , че и другите на биха искали да работят с китариста отново. Но може и да греша – аз съм фен и се надявам наистина другите да го направят. Да има още един албум с тези трима професионалисти би било велико ! Но за мен беше много трудно да бъда част от Blue Murder.

Saxon – Michael Schenker, Alice Cooper и Don Dokken са известни с трудността на характерите си. Чувал съм, че с тях не се работи много леко ? Така ли е ? Как работеше ти с тях ?

Kelly Keeling –  Фантастично ! Винаги много сме се уважавали ! Познавам Майкъл като много мил човек ! Чувал съм за него много истории. Но моите са съвсем нормални. За нас това беше доста „трезво” време. Обичам Дон като личност. Когато пея с него, се чувствам като част от Битълсите. Много обичам песните, които написахме заедно ! Турнето, което току-що завършихме не беше голяма работа, но да бъда на сцената с Него и да пеем … Трудно е да се победят двама лийд вокала, които изпълняват хармонии … Алис е доста нормален като човек. Албумът, който направихме “Hey Stoopid” е прекрасен. Но според мен демо-записа беше по-идеен. А песента, която Дезмънд Чайлд написа е изключителна.

Saxon – А видя ли катастрофата в родната ти Луизиана преди няколко години ?

Kelly Keeling –  Не, бях далече. Не си спомням точно къде. Или на турне с Trans – Siberian Orchestra или в планините правехме албума с O’2L.

Saxon – Версията ти на “Speed King” (Deep Purple) е най-добрата изобщо кавърверсия на тази песен !  Как я направихте с г-н Yngwie Malmsteen ?

Kelly Keeling –  Mike Varney я направи. Опитахме се да работим заедно, но не потръгна. Не искам да работя толкова усилено. Обичам Ингви, но извън работата в групата му. Наистина е много мил човек според мен. Вероятно е и най-добрият китарист на света.

Saxon – Водещи Новини !!! След златните и платинени плочи с Michael Schenker, Blue Murder и Alice Cooper – току-що си получил златна и платинена плоча за работата си с Trans – Siberian Orchestra ! Как се чувстваш сега :/

Kelly Keeling – Уморен . Току-що идвам от фитнес залата . Не се чувствам различен ! Всичките награди ги давам на мама. Тя много ги обича и ги закача на стената в хола си. Нещо, което си бях обещал да правя, когато бях хлапе. Предполагам, че би трябвало да съм доста горд с всичките тези награди. Доста се притеснявам за бъдещето.

Saxon – А в какво се състои церемонията по връчването на златна или платинена плоча ?

Kelly Keeling – За мен се състои в следното .
Телефонен звън. Мама говори – „Пощальонът донесе една кутия за теб, Кели” „Ок, мамо, отвори я !” „Още една награда, Кели” „Супер, мамо, закачи я при останалите !”

Много ми се искаше баба да е там … Бях и обещал ЗЛАТО – всички тези отличия са посветени и на нея … Където и да е в момента …

Saxon – Кога можем да очакваме нов солов албум ?

Kelly Keeling – Надявам се някъде към лятото . От няколко месеца работя с Al Pitrelli по него. В него ще участват и други членове на Транс-Сибириан , както и Kurdt Vanderhoof  и ще бъде съпродуциран от един човек, когото уважавам много … Последният път беше много трудно да правя всичко сам.

Saxon – А какво означава това O’2L ?

Kelly Keeling – Просто името на един актьор, на когото се възхищаваме . Peter O’Tool. Jane и Al сметнаха, че е готино име за група . Аз се присъединих за третия албум.

Saxon – Може ли да очакваме концерт на някоя от твоите групи в България ?

Kelly Keeling – С удоволствие бих свирил за вашия народ, ако ме поканите .

Saxon – Кои са любимите ти групи и албуми?

Kelly Keeling – Много са за изброяване!

Jellyfish (Split Milk) – STP – Песни от магазина за сувенири във Ватикана . Beatles – LOVE album-ът е велик . KLAATU (Hope). Първите няколко албума на Ингви . Всички албуми на Deep Purple. Всички, направено от Phil Spector . Всичко, което е направил George Martin. Beethoven’s Emperor Piano Concerto – Второ Действие. Queensryche направиха няколко прекрасни албума, Kansas, Queen, Paul Rogers, Tony Franklin. Толкова са много. Мога да ги изброявам 24 часа. Judas Priest са наистина най-добрата метъл група. The Who. Обичам Kiss (1974-1980) – те бяха единствените истински рок звезди. Освен това Rolling Stones и Trans-Siberian Orchestra.

Saxon – А това е мястото, където можеш да кажеш нещо специално на читателите на Metal Hangar 18 ?

Kelly Keeling – Запазете вярата . Не предавайте мечтите си. Изживейте ги. Обичайте се един друг. Убийте омразата.
Вярвайте. Вярвайте. Вярвайте.


04.04.2008 г.

Saxon

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото