Интервю с DRIVE YOUR LIFE

Drive Your Life - band photo 2018Представяме на вашето внимание едно интервю за Metal Hangar 18 с вокалиста на родната банда DRIVE YOUR LIFE Ставри. Разговорът води Албена Цолова-Бета, а снимката е на Виктория Гатева.

Здравейте, банда! Как сте? Вероятно се готвите за фестивала Varna Rock?

– Здравейте Метъл Хангар 18, чудесно сме. Готвим се усилено, да. В родния ни град – няма как. Трябва да сме на най-високо ниво. 

В състава на DRIVE YOUR LIFE има познати лица от други варненски групи- A-Moral, Symbolic и т.н. А бе, направо си е като all-star група. Представете бандата накратко. Как се събрахте; какво се случва със старите ви банди?

– И Cold Breath също. Старите ни банди вече не функционират, както би трябвало, по различни причини и затова, тези които останахме да живеем във Варна, обединихме сили в тази „нова” група, която създадохме през 2012 година. 

Винаги е интересно да се чуе как самите музиканти от бандата определят стила на музиката, която свирят. Вие лично какъв музикален етикет бихте си сложили?

– Понеже всички членове идваме от различни под-стилове на пънк-рока и метъла, решихме да правим музика с всякакъв смес от стилове. Получи се нещо като дет’н’рол.

Вече имате два албума: Sound Attack (2016) и The Wizard of Death (2018). Какво е обратната връзка за тях и работите ли по ново издание?

– Изненадващо добре и бързо се сработихме и всичко върви по мед и масло. Вече подготвяме трети албум, което си е висока продуктивност за България. 

Вие от DYL сте в играта от дълго време. Как се различава сцената в България днес в сравнение с това как беше преди 10-20 години?

– Всичко е на много по-високо ниво от преди, на много места се работи професионално вече, организират се много фестивали, на които се дава сцена и на българските групи. Върви се в положителна посока изцяло. Най-хубавото е, че вече има клубове в повечето български градове и постоянно излизат млади групи във всички стилове.

Според вас, има ли някаква приемственост в родната сцена или нишката все се къса някъде и започваме отново…?

– Хм, интересен въпрос. За приемственост трудно мога да говоря, защото много банди не просъществуват дълго, всеки го отнася живота нанякъде. Има колеги музиканти обаче, които са упорити и постоянни и просъществуват дълго време на БГ сцената, точно те създават и връзката между младите и по-стари групи.

Варна като че ли винаги е имала с какво да се похвали, когато говорим за пънк, хардкор, метъл…

– Благодарим за вярата във варненската сцена. Факт е, че много групи в тези стилове са създадени и творят в града ни. Сцената е много голяма, просто ѝ липсва по-широка реклама. Сега има и вълна от млади банди, като Axez, Terravore, Kashmir и др., които продължават добрата традиция. Може да се каже, че има приемственост в нашия град.

drive your life - album coverВсъщност повод да си говорим с вас взехме от готината новина, че ще свирите на Posada Rock fest. DYL са една от 10-те групи, които спечелиха слот на фестивала. Това е първата част от конкурса, като втората са самите изяви на живо с разни награди. Един от организаторите-Разван ми каза, че на първи етап са участвали 35 банди. И така, вие свирите на втория ден на тридневното събитие, като същият ден забиват Entombed A.D. и Tiamat. Какъв сет ще представите на 30 август в Къмпулунг? За коя от наградите потърквате ръце?

– За първи път ще свирим на Посада и очакваме с нетърпение срещата с такива имена в метъла. Особено и след фестивала във Варна, където пак ще имаме удоволствието да свирим с велики групи. Наградите не ни блазнят, ако журито прецени че сме се представили добре – хубаво, ако не – здраве да е. Ние излизаме и свирим нашата музика и да се забавляваме – толкова.

Не знам доколко е важно за вас като група, но ще имате подкрепа с агитка от България. Какво да скандираме, за да ви окуражим?

– О, разбира се, че е важно. Винаги е хубаво да имаш родна подкрепа на чужда земя. Ще се радваме много да се видим там. За скандиране, не знам – каквото ви харесва…

Миналата година на Posada Rock fest свири друга наша банда- Last Hope. Дали случайно споделиха впечатления за феста с вас?

– Не сме се срещали скоро с Ласт Хоуп, имахме няколко концерта заедно преди години във Варна, страхотна банда!

Кажете нещо за лейбъла, с който работите и как върви с румънския мениджър?

– Всичко е нормално и професионално, както трябва да бъде. Лейбълът е Psychosounds Music, собственост на г-н Dorel Tudor от Букурещ. Той е и наш мениджър за Румъния. Предложи ни договор за поне 2 албума и да ни урежда турнета и отделни концерти в Румъния – всичко е точно до момента. Миналата година почти изцяло там изнасяхме концерти, за да си промотираме албума The Wizard Of Death.

Свирили сте и на друг румънски фестивал Capidava Rock Fest, така че тамошната публика вече ви познава и вероятно си имате фен база?

– Да, миналото лято и на Barock Fest в Петрошани свирихме. И на още няколко зимни феста в Букурещ. А Capidava беше през 2017-а, ако не се лъжа.

Имате насрочен и друг концерт-този в София, в „Rock Bar Fans“ на 02.11.2019. Вече знае ли се с коя друга банда ще свирите или още не искате да разкривате името й?

– Все още не е ясно с коя група ще сме тогава. Може и с варненски колеги или с група от София. Предстои да се доуточни, но ние ще сме там определено.  

Как ви са амбициите ви като музиканти индивидуално и като група?

– Да записваме, да обикаляме и свирим на различни места и да се забавляваме! Музиката ни е хоби все пак, не професия.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото