Интервю с Brent Smedley (Iced Earth)

SAXON – Кажи ни как беше записан “Revelation Abomination (Something Wicked p.2)” ?

(Brent Smedley) – “Something Wicked p.2” беше завършен докато си говорим с теб. Ударните ги записахме през февруари 2007. Записахме всички дръм части за “Overture of the Wicked”, “Framing Armageddon” и “Something Wicked p.2” по едно и също време за около десет дни. Останалата част беше внимателно завършена до днес.

SAXON – Това ще бъде най-добрият ви албум от години ? Как се чувстваш сега ?

(Brent Smedley) – Чувствам се много горд с този запис и много добре. Вярвам, че това е най-добрият албум на Iced Earth. Той е завършeк на една изключителна история. Този албум отбеляза и завръщането на Matt Barlow.
SAXON – Какъв е Matt Barlow и как се работи с него ?

(Brent Smedley) – Matt Barlow е един от най- милите и симпатични хора, които съм срещал. Преди беше превъзходно да работя с него. Имали сме много, много добри моменти. Той е истински метъл брат и чакам с нетърпение да свирим отново на една и съща сцена.

SAXON – Как премина последното ви турне ? Къде бяха най-яките шоута ?

(Brent Smedley) – Последното турне беше велико. В действителност бяха две турнета в едно. Първата част се състоеше от 19 хедлайнинг шоута в Европа, а втората – от 11 оупънинг шоута в Обединеното Кралство, заедно с Lamb of God и Heaven And Hell. Направихме общо 31 концерта в 15 различни държави. Някои от великите моменти бяха, както следват:
–      Сарагоса, Испания – бяхме водещата група на един фестивал, който имаше най-огромното афтър парти шоу , което съм виждал !!!
–      Z7, Pratteln, Швейцария – Шоуто беше много добро, а и Швейцария е първата европейска страна, в която съм свирил.
–      The Markthalle, Хамбург, Германия – друго жестоко шоу. Това е най-първото място, където Iced Earth са свирили в Европа.
–      The Hof Ter Lo, Antwerp, Белгия – Беше на втори ноември – денят на смъртта на баща ми. Това беше един от най-добрите концерти и аз посветих изпълнението си на паметта на баща ми.
–      Wembley Arena, Лондон беше също невероятно шоу от оупънинг турнето ни и е наистина много историческо място за свирене.
SAXON – А какво очакваш от Prog Power USA IX ?

(Brent Smedley) – Не знам точно какво да очаквам от Prog Power USA IX. За радост, там ще има много фенове на Iced Earth, както и много велики групи и метъли от цял свят.

SAXON – Кога можем да се надяваме на ваш концерт в България ? А знаеш ли нещо за България ?

(Brent Smedley) – Винаги съществува шанс Iced Earth да свирят в България . Но за момента нищо не е окончателно . Знам за България, че тя е много стара европейска държава, която се намира на края на Европа, на мястото, където Изтока среща Запада.

SAXON – Разкажи ни нещо за твоя страничен  проект Odyssey?

(Brent Smedley) – Благодаря ти, че ме попита за Odyssey . Това е моята друга група, в която свиря с брат си Kent Smedley. Ние сме мелодична метъл група и наполовина сме записали първия ни албум. Може да намерите допълнителна информация за нас на www.myspace.com/odysseymetal. Планираме да запишем целия албум в края на пролетта или в началото на лятото. След което ще намерим подходящ договор и ще направим турне, за да подкрепим албума.

SAXON – Как е рок/метъл сцената в Jacksonville, Florida ?

(Brent Smedley) – Метъл сцената в Jacksonville, Florida е о.к . Има много банди и много места за участия . Но е трудно хората да подкрепят постоянно местната музика. Като навсякъде – имаме няколко добри банди и няколко не толкова добри. В Jacksonville свиря на живо от петнадесетгодишен. Свирил съм навсякъде – от църковен базар до стриптийз клуб. И всичко, което може да си представите .

SAXON – Имаш ли девиз в живота ?

(Brent Smedley) – Мотото на живота ми е в три части ! 1.Метъл музиката е жива ! 2.Не прави на другите това, което не искаш да ти се случи 3. Пълноценно изживей всеки миг от живота си, защото никога не знаеш, кога ще ти изтече времето !

SAXON – А това е мястото, където можеш да кажеш или пожелаеш нещо на читателите на METAL HANGAR 18 !

(Brent Smedley) – Поздравявам всички метъл и Iced Earth фенове в България. Благодаря за подкрепата ви и затова, че крепите метъл музиката жива. Надявам се да ви видя всички някой ден, когато свирим в България. А който от вас иска да се чуе с мен – може да го направи на www.myspace.com/brentsmedley
Изключително много благодаря за интервюто, отделеното време и интереса.
METAL LIVES
BRENT

01.02.2008

SAXON

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото