Интервю с Angel (SUICIDAL ANGELS)

Angel (bass, SUICIDAL ANGELS)

Angel (bass, SUICIDAL ANGELS)

Час преди старта на концерта, дойде и моят ред за интервю с басиста на Suicidal AngelsАнгелос

Здравей, Ангелос! Радвам се да те видя отново!

Здравей, Боряна! И аз се радвам да те видя!

Sonic Retribution Tour” с Death Angel започна преди 4 дни. Как се чувствате в момента?

Както знаеш, това е едва началото на турнето. За момента всичко върви чудесно, няма никакви проблеми с групите, промоутърите и т.н. Много сме щастливи да сме на това турне. Отдавна не сме обикаляли Източна Европа.

Това е четвъртото посещение на Suicidal Angels в България и първо за теб…

Така е, групата е била тук преди с Rotting Christ , Behemoth и Onslaught. А ето, че сега и аз съм тук и съм много развълнуван! Ник и Орфеас са ми казвали, че всеки път си изкарват добре в България, че публиката ви винаги е на ниво… За това съм сигурен, че и таз-вечершното шоу ще бъде фантастично!

Кажи ми, как една група подбира сетлиста си за дадено турне?

Винаги зависи от това колко време ни е дал тур-мениджъра. В повечето случаи това са около 35-40 минути. Винаги свирим песни от последния издаден албум, за да го представим на публиката. Но също така свирим и песни от предишни албуми, такива, които публиката харесва. Малко е труден подборът тук, тъй като не разполагаме с достатъчно време, за да свирим парчета от всичките ни стари албуми. Понякога феновете искат да чуят песен, която не можем да изсвирим в момента и това е доста неприятно, но всичко е въпрос на време. Ако го имаме, ще свирим повече песни, от повече албуми, всичко, което публиката би искала да чуе.

Кое е най-интересното нещо, което ви се е случвало по време на концерт?

Ами, не бих казал, че е нещо интересно, но много се радвам, когато хората скачат от сцената, куфеят редом до нас. Понякога се случва някой да се качи на сцената, да грабне някой микрофон и да започне да пее вместо Ник. Забелязвал съм и такива, които пеят всичките текстове. Имам в предвид Всичките, наизуст! Това вече е нещо много странно за мен – да не чувам Ник, а някой друг на микрофона. Но пък е готино, когато се случи.

Сигурна съм, че това ще се случи и тази вечер!

Ах , надявам се!

Кое е най-хубавото нещо, което ваш фен някога ви е казвал?

Много е приятно, когато хора на възраст около 40-50 год., дойдат при нас и ни кажат, че когато ни слушат се чувстват отново на 20. Връщаме ги към спомените им, към траш метъла от 80-те години. Ето това за нас е изключителен комплимент! Така разбираме, че си вършим добре работата, постигаме целите си. Тези хора знаят какъв трябва да бъде траш метълът, знаят какво да очакват от група, която свири олд скуул траш метъл! Това е най-важното нещо за нас!

Кой е най–успешният ви концерт до момента ? Разкажи ми за него.

Всички концерти за нас са успешни и им се наслаждаваме изцяло. Понякога публиката е по-голяма или по-малка, но това няма значение. Аз лично много обичам да свиря в Швейцария, защото поради някаква причина публиката там ни обича. Също така, други любими дестинации са ми Германия и Австрия. Но ако трябва да говоря за най-много публика, може би Wacken бе най-успешният ни концерт. Разбира се, ние свирихме на малката закрита сцена, но всичко бе пълно с хора, дори и тези отвън ни се радваха.

А как разпускате след представление?

Нямаме търпение да се върнем зад сцената и просто да хванем по някоя бира. След това отиваме в публиката. Ако някой иска да се види с нас, винаги е добре дошъл. Искаме да разберем какво мислят хората за изпълнението ни, харесали ли са музиката ни. Има някои, които ни виждат за 4-5 път и винаги ни е интересно тяхното мнение. Но наистина, това, от което се нуждаем, е просто да изпием по една-две бири с хората.

Това значи ли, че ще дойдете с нас да пием по бира някъде?

Ами всъщност не съм сигурен, тъй като организаторът ни каза, че концертът ще се забави малко. Всичко ще свърши доста късно вечерта, а трябва да тръгнем за Истанбул около 2ч. Но до тогава сме на разположение тук, пред клуба!

Винаги ми е било интересно как избрахте името на група? Защо точно Suicidal Angels?

Създателите на групата са Ник и Орфеас. Ник ми е казвал, че е искал да бъде нещо хем свято, хем не чак толкова. Всъщност, няма някакво скрито значение.

Кой ви пише текстовете? Какво се опитвате да кажете с тях?

Ник е основният писател и най-подходящият човек да ти отговори. И аз от време на време творя, но главният човек е той. Както знаеш, текстовете ни в повечето случаи са с анти-религиозна насоченост. Но не анти-християнски, а анти-религиозни като цяло. Нямаме нищо против християнството, всеки може да вярва в каквото си иска. Против цялата тази религиозна работа сме. Всичко е толкова изкривено в днешно време…

А кои банди са ви повлияли стилово и кои ви вдъхновяват?

Може би е очевидно, но сме повлияни от Slayer, Kreator, Sodom, старите Sepultura, траша от 80-те като цяло. А групата, която ни вдъхновява в момента е Behemoth – различен от нас стил са, но когато ги гледаме на живо, слушаме новите им записи, виждаме колко много усилия полагат непрекъснато, за да са на толкова високо ниво. Ето този ентусиазъм ни кара всеки следващ път, когато се качваме на сцена, да положим нужните усилия, за да бъдем по-добри от предишния!

В края на 2009год. спечелихте конкурса “Rock The Nation” (Nuclear Blast). Там имаше много и доста добри групи от цял свят. Как мислиш – защо именно Suicidal Angels спечелиха?

Освен свободния вот, имаше и комисия, която в крайна сметка има последната дума. Наистина бяхме много изумени, че спечелихме конкурса. Но се очаква, че в Nuclear Blast знаят какво правят, нали? Не биха избрали просто ей така някоя банда. Мисля, че просто са видяли нещо в нас и са решили да ни дадат шанса да го покажем на всички.

А мислиш ли, че станахте толкова известни напоследък именно заради конкурса?

Ще излъжа, ако отрека, че това ни помогна. Когато спечелиш подобен конкурс, особено ако някой от ранга Nuclear Blast има общо, автоматично получаваш публичност. Но не мисля, че е само заради конкурса. Дори да си спечелил, ако след това не правиш нищо, отново ще бъдеш забравен. За това не спираме да работим усилено върху музиката, концертните си изяви и т.н.

Какво си пожелаваш за в бъдеще?

Искам все още да сме наоколо, да бъдем добра банда, да свирим яка музика. Музиката, която обичаме. Последните месеци „израстнахме” до позиция, в която бих казал, че сме „средно голяма банда”. Трудно е да си наистина „голям” в този бизнес, но това ми се иска някой ден да се случи.

Като спомена музикалния бизнес – какво е нещото, което най-много мразиш в него?

Мразя, когато всичко е само бизнес. Когато промоутърите и мениджърите мислят само за своята известност, за пари. Когато спрат да се интересуват от това, какво феновете искат. Например, хедлайнер е Marilyn Manson, а Slayer подгряват – какво, по дяволите, става? Това не е правилно, но често се случват такива неща, защото Manson продава повече, по една или друга причина.

Какво ще ми кажеш за гръцката метъл сцена? Трудно ли е да създаваш музика във вашата страна?

Не бих казал, че е трудно. Но цялата работа е там, че хората в Гърция не приемат новите и малки групи на сериозно. Музикантите не се стараят достатъчно, не правят жертви откъм време и пари. Очакват отникъде да им дойде договор с голям лейбъл. Не казвам, че няма добри банди – напротив. Просто, как да кажа… Всичко е въпрос на психика, начина на мислене и доста завист.

Албумите ви “Sanctify The Darkness” и “Dead Again” излязоха доста бързо един след друг. Може би е рано, но мислите ли за нов албум? Имате ли материал?

Както ти казах по-рано днес, вече имаме песни за нов албум, но не достатъчно. Повечето са композирани и с текстове. Като цяло новият албум е на 80-90% готов. Но не мисля, че ще го издадем през 2011год. Може би 2012год., защото искаме да поработим повече върху песните, за да постигнем най-добри резултати.

А знаете ли, че Type O’ Negative имат албум със същото име“Dead Again”?

Хаха, да, знам. Няма никакво значение за нас. А ти знаеш ли, че Mercyful Fate също имат албум с това име? Когато взехме решението и го казахме на мениджъра,  го попитахме „Яко ли е? И проблем ли е, че тези две банди имат същите заглавия?”. И той отговори: „Не, това не е проблем. Вашият албум не е трибют или с кавъри. Защо на някой ще му пука дали е със същото име?”

Какво ви очаква след турнето с Death Angel?

Ще обиколим главно летните фестивали, като MetalFest и MetalCamp. След това един малък фестивал в Италия. Ще поработим върху новите песни. И е още рано да говорим за турне през зимата.

А имате ли планове да направите турне, на което Suicidal Angels са хедлайнери?

Не смея да си правя подобни планове. Все още събираме фенове, все още израстваме като група. Това си е доста сериозно и е рано за подобно нещо. И други хора са ни питали, но още не сме готови.

Благодаря ти за прекрасното интервю! Преди да се върнем долу, пожелай нещо на феновете, които ви очакват в залата.

И аз ти благодаря за това интервю! А на феновете пожелавам да си изкарат страхотно тази вечер! Дано оправдаем очакванията им и да останат доволни от всички групи!

Angel, Боряна, Panos, Nick

 1. #1 написан от Hatecrew (преди 12 години)

  Много добро интервю. А ти как пък се сети за Type O Negative, a не за Mercyful Fate? Е, да де, то си е до стила, който слушаш, все пак не може всички да сме фенове на Краля ;).
  Супер е интервюто, Боби, браво!!!

 2. #2 написан от DeadMistress (преди 12 години)

  Благодаря ти , Блага ! Знаеш колко бях притеснена тогава, и продължавах да съм притеснена след това, дали съм се справила. Mercyful Fate не съм фенка, хич не харесвам King Diamond . За Type O Negative се сети Недко 😀

 3. #3 написан от Blacky (преди 12 години)

  А пък, от всичките ми познати, само Блага и Бътчъра са фенове на Краля. 🙂 Браво, Боряна, за интервюто, както и на Блага за нейното! Още много такива ви пожелавам и на двете. 😉

 4. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 5. Коментари за тази публикация
В началото