Видео и новини около PROJECT ARCADIA

Американският prog/power лейбъл Nightmare Records съобщава, че е подписал договор с Project Arcadia, чиито вокалист в момента е Urban Breed (ex-Tad Morose, ex-Bloodbound, Serious Black) . Собственик на лейбъла е известният в тези два жанра вокалист Lance King (ex-Pyramaze, ex-Balance Of Power). Nightmare Records ще издадат новия албум на Project Arcadia със заглавие „А Time Of Changes“ на 9 септември в  Северна Америка и на 26 септември в Южна Америка, Япония и Европа, a за България и за останалата част от света албумът ще бъде издаден и ще се разпространява от собствения лейбъл на Project Arcadia „PA Music“, като датата също е 26 септември.

Самият Lance King определя стила на албума като мелодичен метъл с елементи на прог, пауър и хард рок и смята, че музиката би допаднала много на феновете на всички тези жанрове. Той нарича групата „интригуваща“ и казва, че това е „фантастичен прог пауър албум“.
Първите осем песни от албума са концептуално свързани.
Включен e и нов вариант на добре познатата на много български метъл фенове песен „Shadows Of The Night“, презаписана с Urban breed.
Смесването и мастерирането са дело на Jonas Kjellgren, отговорен за звука на групи като Sabaton, Sonic Syndicate, Scar Symmetry,  Trail Of Murder и други.
Американското издание можете да поръчате преди излизането му от следния линк:
  –  на CD 
–  в цифров вариант
Всеки, поръчал този вариант ще може да свали една песен от албума веднага.

Българското CD издание можете да поръчате предварително от онлайн магазина на PA Music на следния адрес.

Обложката е дело на вокалиста на групата Urban breed.

Tracklist:
01. Here To Learn
02. Shelter Me
03. I Am Alive
04. Beggars At The Door
05. The Ungrateful Child
06. Timeless
07. Joy
08. A Time Of Changes
09. Formidable Foe
10. The Deal
11. Shadows Of The Night

видео – Formidable Foe (режисьор: Боб Кационис)

Project Arcadia в мрежата:
Facebook http://bit.ly/pa-web-fb
Twitter http://bit.ly/pa-web-tw
YouTube http://bit.ly/pa-web-yt
Official site: www.projectarcadiabg.com

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото