c47290c63ba16dc10f81b16dc5cdce09Вторият албум на гениалните англичани, даващи ново значение на термина тежест, най-накрая се стовари отгоре ни. „The Elysian Grandeval Galeriarch“ буквално съдържа всичко от предишното им (така добре прието от публиката) издание, но с няколко ключови еволюционни насоки.

Мрачната атмосфера и цялостната концептуалност е много по-ясно проявена, а кървавата каша от рифове и барабани от време на време дава път на мелодични (но не твърде) моменти, които освежават „визията“ на албума. Във бруталните дебри на дет метъла е все по-трудно да се отличаваш с нещо запомнящо се, но „The Elysian Grandeval Galeriarch“ е едно от онези, на първо слушане, трудносмилаеми неща, които впоследствие стават неделима част от плейлистата ви.

Съвършеният триумф на синтеза между мелодия, техничност и завладяващо унищожителна тежест. В епохата, в която цял куп банди претендират да оглавяват трона от черепи на екстремните стилове, докато бълват вариации на едни и същи песни, INFANT ANNIHILATOR успяват да се издигнат бързо и успешно, смазвайки голяма част от конкуренцията. Албум, достоен за възхвала, който би се харесал на повечето хора, които искат нещо като нов, по-модерен и по-тежък  NECROPHAGIST.

Оценка: 10/10

Личен фаворит: „Unholy Gravebirth