IHSAHN с нов албум и сингъл към него

Ihsahn, едноименният солов проект на фронтмена на блек метъл легендите Emperor, анонсира нов албум.

Ihsahn, повече от всеки друг артист, произлязъл от плодотворната блек метъл сцена на 90-те, сериозно се е утвърдил като непредсказуем творец. Фронтмен и основен композитор в легендарните Emperor, той пренаписва правилата на епичната екстремна музика чрез серия от албуми, които все още широко се считат за класики. Уникалния подход и освободеният музикален етос на Ihsahn гарантират, че когато той започва соло кариера, феновете биват подготвени на очакват неочакваното. С новия си изцяло концептуален албум в две части – метъл и оркестрална, Ihsahn създава своята най-добра и най-уникална и мощна музика досега.

„С това издание исках да навляза дълбоко в същността на моя музикален бекграунд: блек/екстремен метъл и любовта ми към оркестралната музика и саундтраците. Подходих към композирането с намерението да представя материала в неговия пълен метъл образ, но също така и с идеята да аранжирам оркестралните части по такъв начин, че те да звучат независимо. По някакъв начин опит да напиша саундтрак, позволявайки ми да проучвам различни, понякога контрастиращи вариации на една и съща музика.“

В съответствие с кинематографичното вдъхновение, музиката и текстовете следват два паралелни разказа с повтарящи се теми. Основната история е представена в метъл версията, докато вторичната история се корени в оркестралните вариации.

Песните в „Ihsahn“ са както следва:

01. Cervus Venator
02. The Promethean Spark
03. Pilgrimage To Oblivion
04. Twice Born
05. A Taste Of The Ambrosia
06. Anima Extraneae
07. Blood Trails To Love
08. Hubris And Blue Devils
09. The Distance Between Us
10. At The Heart Of All Things Broken
11. Sonata Profana

Албумът ще излезе чрез Candlelight Records на 16 февруари 2024 във формат на диск, плоча в различни разцветки и в дигиталните платформи.

Първият сингъл от изданието се нарича „Pilgrimage To Oblivion“ и видеото към него може да гледате долу.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото