Hydra„Обичайте тези, които ви обичат и игнорирайте другите!“

„Четете, рисувайте, пишете, свирете, бъдете себе си по начина, който ви прави щастливи! Изкрещете това, от което имате нужда към света и вземате това, което искате от живота си, защото той е само един! Не позволявайте на другите да ви контролират по какъвто и да е някакъв начин!“

HYDRA е съвсем млада група от Италия, които експериментират с различни стилове в песните си, като в последния си албум окончателно залагат на прогресив звук, като обещават още по-тежки елементи. Основани през есента на 2013 г. Издават първия си сингъл „The Way“ през декември същата година. През 2014 г издават първото си EP Mechanism, което включва четири парчета. През март, 2015 г., започват записите на първия си сингъл „Inner Circle“ от новия си албум. През октомври 2015 започват сътрудничеството сис From the Depths Entertainment  и издават клип по „Inner Circle“.

Зададохме няколко въпроса на момчетата от HYDRA да разкажат за себе си, музиката си и плановете си. Доста интересните отговори, можете да прочете в интервюто с HYDRA по-долу, както и да усетите техния ентусиазъм, желание за развитие и чудесните мисли, които споделиха с нас, Metal Hangar 18.

Членове:

Andrea Pedruzziбас китара, вокал

Marco Francesco Carlinoкитара и бек вокал

Gabriele Mingoli – ударни, перкусия

 

Здравейте, бихте ли описали HYDRA, членовете на HYDRA, стила и идеите си в няколко думи?

Поздрави и благодаря за интервюто. Ние сме progressive metal трио с djent и ambient влияния, имаме и чисти, и екстремни вокали. Опитваме да включим различни стилове в музиката си и сме склонни да правим много иновации по отношение на звука. Андреа, нашият фронтмен, е едновременно вокал и басист. Марко свири соло китара и клавишни и Габриеле е нашият барабанист!

Какво ви накара да създадете HYDRA през 2013 г.? Очаквахте ли този интензивен растеж 2-3 години по-късно?

В началото искахме да свирим заедно като група, а след това ние станахме едно семейство, започнахме да свирим в малък гараж само за забавление. Нещата започнаха да се получават по-сериозни и ние решихме да посветим на проекта повече и повече от времето си. Никога не сме очаквали нищо, освен да се забавляваме и да правим това, което ни прави щастливи. Хората започнаха да ни следват и сега сме тук, с две мениджмънт агенции зад гърба ни и над 3000 привърженици. Всъщност сме просто удивени от развитието на събитията.

Наскоро издадохте първия си сингъл и видеоклип на име Inner Circle от предстоящия ви албум, където участвате лично. Какви са общите ви впечатления от процеса на създаване на това видео? Какво е посланието му?

Започнахме в началото на лятото заснемането на някои сцени, много се забавлявахме и с удоволствие си сътрудничихме с нашите приятели и фенове. Матео, нашият личен видео-мейкър, ни помогна по време на всяка стъпка от процеса на снимане и редактиране. Всичко беше само мечта, никога не сме мислили, че ще можем да заснемем видео, и се радвахме на всяка секунда от него!

Inner Circle има по-прогресивно и сложно звучене в сравнение с вашето EP Mechanism от 2014 г. Можем ли да очакваме развитие на тази тенденция в новия ви албум?

Разбира се! Разработваме в момента много нови песни и материал и сме тръгнали по един напълно различен път. Нашата музика сега е по-тежка, а и техниката ни се подобрява всеки ден. Постоянно измисляме нови идеи и рифове и постигнахме голям напредък по отношение на песните, звука и идеите зад нашата музика. Можем да кажем, че новите неща са може би по-свързани с прог рока и със сигурност са по-тежки.

Какво е посланието на Inner Circle? Как да намерим търсения образ в огледалото?

Искахме да говорим за дисоциативното разстройство на личността, да накараме хората да разберат какво е да си затворен в едно друго „Аз“. Огледалото е мястото, където всеки един от нас трябва да намери истинската си същност. Главният герой на видеото е преследван от другата си самоличност и накрая той успява да се освободи от своя двойник. Има твърде много „Аз“ в този отговор !!!

Имате ли вече име за предстоящия си албум и кога се очаква да бъде издаден? Как възнамерявате да го популяризирате?

В момента сме в студиото си и работим над записите на новия си албум, но засега не знаем какво ще бъде неговото заглавие. Това, което знаем със сигурност са темите, които ще засегнем в песните и това са психологията, религията и живота. Искаме да направим голямо турне след издаването на албума, за да го популяризираме и най-накрая да се срещнем с нашите верни фенове, които ежедневно подкрепят нашата музика!

Повечето от вашите текстове и видео клипове, включително 2014 EP и Inner Circle са свързани със социалната изолация и търсене на начини за освобождение от скучното съществуване. Каква е вашата рецепта за измъкване от Матрицата?

Бъди себе си, мисли за себе си, мисли сам, без да се влияеш от медиите. Четете, рисувайте, пишете, свирете, бъдете себе си по начина, който ви прави щастливи! Изкрещете това, от което имате нужда към света и вземате това, което искате от живота си, защото той е само един! Не позволявайте на другите да ви контролират по какъвто и да е някакъв начин! Обичайте тези, който ви обичат и игнорирайте другите!

В същата връзка как си избрахте HYDRA за име на бандата и какви са визията и идеите, които представя?

Хидра е митичен звяр от гръцката митология, ние много обичаме митологията и на Андреа му хрумна тази идея: всяка глава на Хидра е едно отделно същество, способно да огромни неща, ние сме еднакви, всеки един от нас е най-добрият в това, което те прави, и заедно сме по-силни, отколкото всичко останало!

Кой е генераторът на идеи между вас? Кой е вашият композитор, текстописец? Можем ли да очакваме един концептуален албум след Inner Circle?

Андреа и Марко композират новите рифове и мелодии, Габриеле добавя барабаните, а след това всички заедно разработваме клавирните. Андреа пише текстовете и вокалните партии и всички заедно ги обсъждаме и променяме, за да получим най-доброто от неговите идеи. Надявам се, в бъдеще да напишем нещо, което да прилича на концептуален албум, след този, който пишем в момента. Тази идея ни харесва и с нетърпение очакваме да я осъществим, но в този албум искаме да направим нещо малко по-опростено, за да дадем възможност на всички да се адаптират към новия ни стил.

Какви са основните влияния, оказали въздействие върху музиката ви през последните две години?

През последните две години открихме много страхотни банди, които обичаме да слушаме и до днес, но ние сме най-вече повлияни от банди като Porcupine Tree, Steven Wilson, Caligula’s Horse, Dream Theater и много, много други, като Devin Townsend, Opeth, а също и по-възрастните групи, които ние все още слушаме като Pantera, Motorhead и Gojira.

Италианската прогресив и екстремна сцена е една от най-бързо развиващите се през последните години. Как я виждате вие понастоящем и в бъдеще?

Познаваме много големи банди тук, в Италия, които обичаме и подкрепяме, Hideous Divinity, Hour of Penance, Fleshgod Apocalypse и много други млади банди, за които светът трябва да научи. Италианската сцена не се поддържа в страната, в действителност много страхотни наши банди, като Rhapsody of fire или Lacuna Coil, са постигнали успех по целия свят, въпреки че тук, в Италия, те не са толкова известни като други италиански поп изпълнители. Надяваме се да видим голяма промяна в бъдеще, ние се нуждаем от хубава музика тук, в Италия, а не от тези изпълнители, които в днешно време са завзели нашите радиостанции, много от тях дори не пишат музиката си, а това е просто отвратително!

Планирате ли турне през 2016 в подкрепа на новия си албум? Може ли да очакваме да видим HYDRA скоро в Източна Европа, по-конкретно – в България?

Както казахме вече, ще се радваме да направим голямо турне в подкрепа на албума си, имаме много фенове в Източна Европа и ще се радваме да видим всички тях да пеят песните ни с нас по време на концертите. България е може би една от опциите, ние искаме да посетим колкото може повече места, и би било чест да свирим за нашите български фенове! Обичаме ви !!

Има ли новини, които искате да разкриете на аудиторията си? Какво можем да очакваме от HYDRA в краткосрочен и в дългосрочен план?

Имаме новини само за вас, момчета! В момента правим съвсем наново нашето лого, и то ще бъде страхотно, страхотен графичен дизайнер работи със и за нас, и сме сигурни, че ще ви помете! Що се отнася до дългосрочен план, има много неща, които можем да кажем: ще пуснем новия албум, ще тръгнем на турне, а в краткосрочен –  ще издадем някои кавъри, с които да отдадем дължимото на нашите любими изпълнители.

Вашето послание към читателите на Metal Hangar 18?

Ние искаме Вие да бъдете част от нашата мечта, това е вашето и нашето пътешествие. Без хора като вас, никога нямаше да сме в състояние да направим и половината от нещата, които правим в момента, така че на първо място БЛАГОДАРИМ ВИ !!! Искаме да благодарим на Metal Hangar 18 за техния труд и на всички вас, хората, които четат това! Посетете нашата страница, за да слушате песните ни и нека започнем този великолепен път ЗАЕДНО!

 

EN

Love who loves you and ignore the others!

Be yourself, think for and by yourself, without being conditioned by the medias. Read, draw, paint, play, be yourself in whatever way makes you happy! Howl to the world your needs and take what you want from your life because you have only one! Don’t let the others control you in any way!

 

HYDRA is a young band from Italy who experiment with different styles in their music. Their new album takes them into new direction, with stronger prog sound and HYDRA promised even heavier elements. Founded in the fall of 2013, HYDRA released their first single „The Way“ in December the same year. In 2014 they released their first EP Mechanism, which includes four pieces. In March 2015 the trio started recording their first single „Inner Circle“ from their upcoming new album. In October 2015 they started their cooperation with From the Depths Entertainment and issued their first video for the new single „Inner Circle“.

We asked the guys from HYDRA a few questions, so they can present themselves, their music and their plans for development. Their quite interesting answers you can read in the interview with HYDRA below, and feel their enthusiasm, ambitions and their wonderful thoughts shared with us, Metal Hangar 18.

Members:

Andrea PedruzziBass, IPad(Keys) and Lead Vocals

Marco Francesco CarlinoGuitars and Backing Vocals

Gabriele MingoliDrums and Percussions

 

Hello, would you describe HYDRA, its members, Hydra’s style and ideas in few words?

Greetings and thank you for interviewing us. We are a Progressive Metal trio with Djent and Ambient influences, our singer uses both clean and extreme vocals such as growl and scream. We try to incorporate variuos styles in our music and we tend to innovate a lot in terms of sound. Andrea, our front-man, is the singer and the bass player; Marco plays the Guitar and keyboards and Gabriele is our Drummer!

What has driven you to create HYDRA back in 2013? Did you expect this intensive growth 2-3 years later?

Back then we wanted to play together as a band and then we became a family, we started playing in a small garage just for fun. Things started to get serious and we decided to dedicate ourselves to the project more and more with time. We  never expected anything, besides of having fun and doing what makes us happy, people started following us and now we’re here, with two great booking agencies behind our back and more than 3000 supporters. We are just astonished by these events.

You recently released your first single and video named Inner Circle from the upcoming album, where you actually appear in person. What was your overall experience by creating this video?

We started early during the summer by shooting some scenes, we had so much fun and we loved to collaborate with our friends and fans. Matteo, our personal video-maker, helped us during every step of the shooting and editing process. Everything was just a dream, we never thought to be able to shoot a video, and we enjoyed every second of it!

Inner circle sounds more progressive and complex compared to your EP from 2014. Is this a tendency that we can expect developed further into your new album?

Of course! We’re currently developing a lot of new songs and material and we are heading towards a completely different path. Our music is heavier now, and our technical level is improving everyday. Ideas and riffs are always floating in the air and we have made a lot of progress regarding the song writing, the sounds and the ideas behind our music. We can say that the new stuff is probably more prog related and surely heavier.

What is Inner Circle message? How we can find the image we seek in the mirror?

We wanted to talk about Dissociative Identity Disorder, making people aware of what is like to be imprisoned in another self. The mirror is where each and everyone of us need to find their real self. The protagonist of the video is haunted by his other self and at the end he finally frees himself from the Doppelgänger. There are too many „self“ in this answer!!!

Does your forthcoming album have a name already and when it is expected to be released? How do you intend to promote it?

We are currently writing the new album in our studio but we don’t really know what will be its title, what we know for sure are the themes that will be in the songs, lyrically speaking. They will touch psychology, religion and life. We want to have a great tour after publishing the album to promote it and to finally meet our loyal fans that are supporting our music day by day!

Most of your lyrics and videos, including 2014 EP and Inner Circle are related to the social isolation and search for a way to get out of this boring existence. What is your recipe to get out of the Matrix?

Be yourself, think for and by yourself, without being conditioned by the medias. Read, draw, paint, play, be yourself in whatever way makes you happy! Howl to the world your needs and take what you want from your life because you have only one! Don’t let the others control you in any way! Love who loves you and ignore the others!

In the same relation how did you choose the name of the band HYDRA and what is your vision and ideas represented through it?

The Hydra is a mythical beast from the Greek Mythology, we love Mythology and Andrea came up with this idea: Every head of the Hydra is a single being, capable of tremendous things, we are the same, everyone of us is the best in what they do, and together we are stronger than everything!

Who is the ideas generator among you? Who is your composer, lyrics writer? Can we expect a conceptual album following Inner Circle?

Andrea and Marco are always composing new riffs and melodies, Gabriele then adds the drums, and after that we develop the keyboards all together! Andrea creates the lyrics and the vocals and all together we discuss and change them to get the best out of his ideas. We will hopefully write something that can resemble a concept album after this one that we are currently writing, we love the idea and we look forward to it but for this one we want to do something a bit more simple to allow everyone to adapt to our new style.

Which are the influences affected your music mostly in the last two years?

In the last two years we found a lot of great bands that we love and listen still to this day, we are mostly influenced by bands like Porcupine tree, Steven Wilson, Caligula’s Horse, Dream Theater, and many many others, like Devin Townsend, Opeth and also older bands that we still enjoy like Pantera, Motorhead, and Gojira.

The Italian progressive and extreme scene is one of the fastest growing in the recent years. How do you see it now and in the future?

We know a lot of great band here in Italy that we love and support, Hideous Divinity, Hour of Penance, Fleshgod Apocalypse and many other young bands that the world needs to know. The Italian scene is not supported in the country, in fact a lot of great bands of ours, like Rhapsody of fire or Lacuna Coil, have made fortune in the world even though here in Italy they are not as known as other Italian pop artists. We hope to see a great change in the future, we need good music here in Italy, not the artists that nowadays are infesting our radios, many of them don’t even write their own music, and this is just disgusting!

Do you plan 2016 tour in support of your new album? May we expect to see HYDRA soon in Eastern Europe, particularly in Bulgaria?

As we were saying before we’d love to have a great tour to support our album, we have a lot of supporters in Eastern Europe and we would love to see them all singing our songs with us during the shows. Bulgaria is probably one of the options, we want to visit as many places as we can and it would be an honour to play for our Bulgarians fans! We love you all!!

Do you have some news you want to reveal to your audience? What we can expect from HYDRA in short and long term?

We have news just for you guys! We’re currently re-doing our logo, it will be awesome, a great graphic is working with and for us, we are sure that it will blow you mind! Regarding the long term there are a lot of things that can be said: We’ll release our album, we’ll go on tour, and in a short period of time we’ll release some covers to pay tribute to our favourite artists.

What is your message to Metal Hangar 18 audience?

We want you to be part of our dream, this is yours and our journey, without people like you we would have never been able to do half the things that we’re currently doing now, so first of all THANK YOU!!! We want to thank Metal Hangar 18 for their work and all of you people reading this! Visit our page, listen to our songs and let’s start this magnificent path TOGETHER!