Johnny-Paul-Bob-Alice-Joe

Музикантите Alice Cooper и Joe Perry мислеха доста за това как да започнат новия си проект – дебютния албум на HOLLYWOOD VAMPIRES, супергрупата, която сформираха заедно с Johnny Depp.

Въпреки, че албумът съдържа три оригинални песни, в които звучи гласът на хорър иконата Christopher Lee, който рецитира пасажи от Дракула, сърцето на албума е колекция от кавъри на изпълнителите, които са вдъхновявали триото през годините: THE WHO, LED ZEPPELIN,THE DOORS, JIMI HENDRIX, JOHN LENNON и други.

Paul McCartney посети къщата на Johnny Depp, където се правят записите, специално, за да изпее ‘Come and get it’ – написана за BADFINGER през 1969 г.

Alice Cooper и Joe Perry са звезди с милиони продадени записи и много хитови песни през последните десетилетия. Но очите им заблестяват, когато заговорят за последната си авантюра, а именно – да записват с един от детските си идоли:

Paul McCartney отвори калъфа и там беше неговият Hofner– най-известната бас китара в света. Стояхме до него и го гледахме като Индиана Джоунс, сякаш имаше своя собствена светлина, която разтапяше лицата ни. Попитах дали може да го видя, а той каза: „ Ето, вземи го, няма проблем“. Имах възможността да го подържа и усещането беше все едно докосвам Светия граал. Paul каза: „Но това е само парче дърво“. И започна да свири. А аз възкликнах: „Боже!“. Paul отвърна с типичния си уверен тон: „За нас този бас е символ на това как започнахме“.

В албума ще имаме удоволствието да чуем също така гост музикантите Joe Walsh, Brian Johnson от AC/DC, Dave Grohl, Perry Farrell и др.

Това, което обединява Cooper и Perry са общите им музикални корени.

И двамата сме започнали да свирим на една и съща възраст. Първо се научихме да свирим първите два албума на ROLLING STONES, първите два на YARDBIRDS и на THE KINKS. След това измислихме Alice Cooper и AEROSMITH. Затова сега, когато свирим тези песни, за нас е лесно“, казва Cooper.

Що се отнася до Johnny Depp, той среща Cooper през 2011 г. на снимачната площадка на Dark Shadows, филмът режисиран от Tim Burton, в който Depp играе вампир, а Cooper друг известен злодей – себе си. Когато се заговарят, се оказва, че имат доста повече общи неща, отколкото са предполагали, най-вече любовта към блус музиката и британските групи. Актьорът свири на китара в групи доста преди да започне филмовата си кариера – от 12-годишен. Когато Cooper разбира, че Depp още свири, го кани в лондонския 100 Club, където заедно свирят ‘I’m Eighteen’ и ‘School’s Out’.

Албумът ще е с продължителност около 49 минути, но в тези минути са събрани поколения.

Ако човек може да запише албум за пияните си починали приятели, то това ще бъда аз, аз ще направя този албум. Преди 33 години за малко и аз да се присъединя към тях. Но оцелях“. Казва Alice Cooper