Hello Hangover!

Как е махмурлукът? А мускулната треска?? Сигурно ви боли или ще разберете, че ви боли като успеете да се събудите. Tова е прекрасно, защото явно сте се забавлявали много, стига да имате някакви останали спомени, разбира се. За тези с белите петна или за онези, които не успяха да дойдат – в следващите редове ще се опитаме да ви пресъздадем снощното шоу.
Та, датата е 13-ти април, а мястото клуб *Mixtape5*. Както беше обявено предварително, вътре звучеше тематичният сет на селектор Lazy Face (Jamaica Air Force), на който сет хората страшно много се наслаждаваха и не им се наложи да чакат групите, за да си танцуват.

Постепенно се пълнеше с хора, но в 21.30ч. все още половината от посетителите не бяха дошли, затова подгряващата банда започна изпълнението си към 22.15. БГз перфектно паснаха на атмосферата и на настроението на публиката с хипарливите си песни, много мелодия и шантави текстове. Саксофонът, същевременно, придаваше много изтънченост и от контраста с реге елементите се получи страхотен заряд. Саксофонистът Димитър Бакърджиев наскоро гледахме и като част от трибюта на невероятните Morphine, който се проведе в Строежа, и много трябва да съжалявате, ако сте го пропуснали! Обратно на темата – обещаните 45 минути от БГз май станаха и малко повече, за което време чухме Свръхнова, Sunshine, Braindead и още култови за бандата парчета.

Последва близо едночасова пауза, отново изпълнена с готина музика. Малко след полунощ по сцената най-накрая започнаха да изпълзяват един по един членовете на JAYA THE CAT. За това време, незнайно как, в клуба се намери място за още хора, стана още по-тясно и горещо, и за да оцелеем, освен че консумацията на бира се покачи рязко, накрая започнахме и да се поливаме с такава. JAYA излизат на сцената спокойно, дългите ритуали по подготовката за излизането пред публика очевидно бяха минали добре и бандата се довършваше, подавайки си една бутилка. И първите редове бяха почерпени – много мило от тяхна страна! Целият концерт премина в някаква размазана какофония от музика, погота, крясъци и отнесени трансови танци. Въобще, хипарията е пълна, а бандата неуморно раздава песен след песен. Споделиха, че са си обещали да снимат всяка тяхна публика, но имахме чувството, че от нас събраха материал за цяло ДВД! За час и половина чухме парчета от всичките албуми на JAYAUnconditional Love, Twist The Cap, Closing Time, Nobody’s Fault, Are You With Me?, Here Come The Drums, El Camino, Night Bus, Hello Hangover, Thank You Reggae, Final Solution и т.н. и т.н. Едва ли е имало недоволни, или поне се надяваме, че всичките стейдж дайвинги не са били от мъка и от самоубийствени пориви.. Пиенето продължи до късно, като от бандата вдигнаха летвата с разни шотове, което автоматично означаваше, че не трябва да им отстъпваме. Веселието откара до един и половина, после кой откъде е – допивания, пеене по улиците и ядосани сънени хора, които ти крещят да се разкараш от под терасите им. Ако ще и да си на 50, пак е забавно и се чувстваш напълно совбоден от хорското мнение. Май това е важно послание, което JAYA THE CAT неизменно носят със себе си и само като ги видиш, попиваш това настроение. И нищо, че са американци – те винаги са били холандци по душа!

От всички тези приказки, стигаме до извода, че от колаборациите между *Mixtape 5* и Строежа, се получават страхотни концерти със страхотна организация, и ние напълно ги подкрепяме в бъдещите им начинания!

 

СНИМКИ – съвсем скоро в галерията на MetalHangar18.

 1. #1 написан от Мила (преди 8 години)

  Защо не се споменава, че забавянето на изпълнението на Jaya the Cat беше породено от технически проблеми, свързани с екипа на Микстейп?!

  • #2 написан от desolation_song (преди 8 години)

   Толкова ли е важно? Имаше забавяне, никой не е умрял и никой не го е направил нарочно(предполагаме). Освен това тези малки подробности никой не ги обявява периодично по микрофона от сцената, така че за повечето хора остават скрити и без значение. И ако за вас са били трагични мъки и проблеми с клуба, то за хората е било просто пийване на бира в очакване на концерт. 🙂

   • #3 написан от Мила (преди 8 години)

    Да си видял/а някъде да съм казала, че е било проблем. И имайки предвид, че точно периодично самата група ги обявяваше на микрофона техническите недоразумения, ще предположа, че не си бил/а на концерта, но пък обичаш да пишеш, вместо да четеш. Та, сполай ти.

    • #4 написан от desolation_song (преди 8 години)

     Говорим за съвсем различни неща, Мила, така че няма смисъл. Поздрави!

 2. #5 написан от AnelMo (преди 8 години)

  Снимките вече са качени и могат да бъдат разгледани в галерията на сайта.
  http://metalhangar18.com/gallery_mh18/2013%20year/Jaya%20The%20Cat

 3. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 4. Коментари за тази публикация
В началото