От лагера на шведската Death/Black Metal група HEDON съобщиха, че са готови с материала за новия си албум и съвсем скоро ще атакуват студиото, за да започнат работа по него.

Типични представители на така наречената „Гьотеборгска школа“, стилът им е перфектен микс от black/death и thrash метъл, а музиката им неизменно носи духа на легендарни за шведската екстремна сцена групи. HEDON са създадени през късната 2012 година, а първият им албум ”Summon the demons” е издаден през 2014г. След прекъсване поради събития извън контрола на групата HEDON се завръщат през 2019 г. с нов материал, който се превръща в EP-то ”In blasphemy reborn”, излязло в края на 2020 г. чрез Downfall records и Pagan art productions.

Ето официалният прес релийз на групата относно предстоящия им албум:

„Поради ситуацията, предизвикана от covid се надяваме да има известна толерантност. Знаем, че е за предпочитане новините да идват малко по-рано от реалната дата на изданието, но имахме толкова много закъснения по веригата свързани с оформления, доставки, промо материали и т.н., че това осакати нещата за известно време. Във всеки случай се надяваме, че ще отделите време в края на краищата да чуете (нашата музика), а ние ще се върнем по-късно същата година с още материал.“

HEDON обещават предстоящият им албум да е в духа на EP-то ”In blasphemy reborn”, а едноименния сингъл можете да чуете по-долу.

Официални ресурси:

Facebook

YouTube

Pagan art productions