HEATHEN – Empire Of The Blind (2020)

Представяме на вашето внимание един опит за интегриране на нашите читатели към каузата Metal Hangar 18. Ревюто е изпратено от Петър Петров, публикуваме го без редакторска намеса.

След 10 години Heathen решиха да запишат своя 4-ти студиен албум. В опитите им да създадат нещо по-добро, по-мощно, по-иновативно… всичко това е повече от успешно. Невероятно как модерната технология е успяла да адаптира записите към по-кристален звук, като Empire of the Blind и The Evolution of Chaos. Точно тези два албума са добри не само поради напредъка на технологиите, но и по отношение на бруталност, кипяща енергия и като цялостна концепция. Интрото има положителен старт, което показва, че групата достига следващо ниво. Следващите три песни The blight, Empire of the blind и Dead and gone трябва поне два-три пъти да се преслушат по-обстойно, за да се порадва човек на веселието, което е вложено. А специално за песента Sun in my hand бих отправил коментар относно моите силни впечатления, че в началото звучи като breakdown-а на Domination, има и грубост, и нежност в цялото изпълнение, всичко това е добре балансирано, а по отношение на текстовете е още по-невероятно, поради тежката порция на истината за трагичното бъдеще на света. Останалите песни от албума бих казал, че имат по-сериозно отношение от тези, които описах, но това не означава, че са лоши. Като цяло албумът е брутален, като подобрен вариант на предишния Evolution of Chaos, но по-бърз и по-пъргав.
Препоръчвам го от сърце, особено за всеки метъл фен, който търси брутална музика с темпо и автентични текстове!

Оценка 8/10

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото