Hans_Zimmer

Касовите хитове „Гладиатор“, „Черният рицар“, „Цар Лъв“, „Шифърът на Леонардо“ и „Армагедон“ отдавна са част от поп културата. Освен, че са сред най-успешните продукции в историята на киното и са отличени с не една и две престижни награди, общото между тези филми е невероятната им музика, която се радва на изключителна популярност. Неин създател е композиторът Hans Zimmer.

На 16 май 2016г. на сцената в „Арена АрмеецZimmer ще излезе с изключително талантливи музиканти – своя група, симфоничен оркестър и хор – с които ще представи невероятно съчетание от класическа музика, рок и традиционно звучене. Страхотните светлинни ефекти и уникалната мултимедия, пресъздаваща на живо част от филмите, ще превърне този концерт в изключително преживяване!

Hans Zimmer е написал музиката за повече от 120 филма, които са донесли над 24 милиарда долара приходи! Той е удостоен с Оскар“, две награди Златен глобус“, три награди Грами“, печелил е Американска музикална награда, както и награда Тони“. Цимер има цели десет номинации за „Оскар“, като последната е от 2015 г. за музиката към фантастичния епос „Интерстелар“. През 2003 г. Американската музикална асоциация му връчва престижната награда Henry Mancini за цялостно творчество за впечатляващата му кариера и огромния му принос към кино индустрията. Zimmer получава и своя звезда на холивудската Алея на славата през 2010 г., а през 2014 г. е удостоен с награда за цялостен принос на филмовия фестивал в Цюрих.

 

Билетите за концерта на Hans Zimmer ще бъдат на цени от 60 до 140 лв. и могат да бъдат закупени от всички каси на Тикетпро в страната, както и онлайн чрез сайта им.

Продажбата на билетите стартира на 5 ноември 2015 г. от 11:00 ч.

Спектакълът в Арена Армеец ще бъде с лимитиран капацитет 7 000 седящи места.