GREEN DAY ще бъдат наградени с Global Icon

Green Day - photo-credit-frank-maddocks-extralarge_1470187056816Тазгодишните MTV European Music Awards се сдобиха с още малко пънк, след като феномените Green Day бяха добавени към програмата на събитието. Многократно награждаваната банда ще изпълнява на сцената в Ahoy Rotterdam и ще получи статуетката си за Global Icon в неделя, 6 ноември. Церемонията ще започне в 21 часа СЕТ. Към Green Day ще се присъединят завладелият класациите рапър G-Easy, поп звездата Charli XCX, хип-хоп артистът Tinie Tempah и музикантът и актьор Idris Elba.

Почетените със звезда на славата в Rock And Roll Hall Of Fame и три пъти наградени с Best Rock на MTV EMA музиканти имат милиони продадени записи и многобройни сингли, оглавили класациите по света в последните две десетилетия. “Revolution Radio” – дванадесетият им студиен албум, който съдържа в себе си сингъла “Bang Bang”, излезе през октомври. Green Day се спрягат за още две награди – Best Live и Best Rock. С невероятна концепция, разкриваща трудностите на времето, в което твори, триото покорява нови хоризонти през годините, включително създаването на мюзикъла “American Idiot”, базиран на мултиплатинения им албум и филма “Ordinary World”, в който участва Billy Joel Armstrong, и в чийто саундтрак присъства песен на групата. Получавайки наградата Global Icon, триото се нарежда сред едни от най-влиятелните музиканти в историята, включително Duran Duran (2015), Ozzy Osbourne (2014), Eminem (2013), Whitney Houston (2012), Queen (2011) и Bon Jovi (2010).

„Безспорно Green Day са една от най-влиятелните рок групи. За повече от две десетилетия, те не спират да привличат фенове с пламенните си текстове и грубата сила, която притежава музиката им.” – Това каза Bruce Gillmer, изпълнителният вицепрезидент за таланти и музикални програми на Viacom International Media Networks. „Горди сме, че тази година ще дадем статуетката за Global Icon на група като Green Day.”

Церемонията по връчването на наградите EMA ще бъде излъчвана на живо по света от Ahoy Rotterdam, Холандия в неделя, 6 ноември, от 21 часа СЕТ.

Продуциран от Green Day и записан в Oakland, “Revolution Radio” е албум от 12 песни, включващ яростни парчета, които дефинират вече изградения стилов подход на групата с текстове, обръщащи се към трудностите на съвременния свят. В музикален аспект, албумът е със сурово, дълбоко и безстрашно звучене, и циментира мястото на групата сред водещите банди в рок музиката. Вдъхновена от събитията в последно време, “Bang Bang” бележи завръщането на група, която има какво да каже!

Официален спонсор на 2016 MTV EMA сa Évos headphones. Гласуването за наградите е отворено до 5 ноември на страницата на наградите http://tv.mtvema.com/

Албумът “Revolution Radio” е на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International. В официалния сайт на групата албумът може да бъде закупен на този адрес: http://www.greenday.com/revolutionradio

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото