Гръцките нашествия, кацане, летене и едно земетресение

Неделя, 22 часа, Тerminal 1. И никак не ми е уютно.
Концерт на две гръцки групи – TUBER и PLANET OF ZEUS, които видяхме по-рано тази година в рамките на Wrong Fest край Войнеговци. Организатор на събитието отново са симпатягите от въпросния фестивал, които този път не бяха виновни.

Terminal 1 е заведение, чиято политика е концертите им да започват късно, към 22 часа в неделя, през ноември. Чудесно, когато става въпрос за концерти, които се случват, докато се чудиш къде да си изпиеш полагащото ти се питие за седмицата. Когато става въпрос за концерти на чужди групи, които не свирят всяка събота в заведението ти и хората, които искат да ги видят и чуят не са предимно студенти, а ходят на работа в понеделник сутрин, някак е редно да проявиш гъвкавост относно собствената си политика и да събереш едно с едно. Изненадващо, резултатът ще е две. Това е нещо на пръв поглед доста елементарно, обаче е доста сериозен фактор на мен лично да не ми е никак уютно. А не съм само аз, в неделя вечер. Друго: някой от управата на клуба направи ли си труда да разбере какви точно групи ще са на сцената тази вечер или политиката на заведението е, че няма значение кой свири и кой пее – Майкъл Джексън и компания винаги са подходящият талаж между изпълнителите? Последно, за да не издребнявам прекалено – разбирам защо не трябва да се застава на стълбите, които свързват горната и долната части на клуба, ок. Но нужно ли е бабанка-охраната да го напомня на хората по начин, сходен с този на колегите им от други нощни заведения, които напомнят на тамошните клиенти, че не си късат правилно салфетките? Елементарни на пръв поглед неща, които не ти позволяват да се чувстваш уютно, неделя през нощта, въпреки парите за билет, които си дал. Пък си плащаш и питието.

Tuber

Приятното е, че е пълно с хора, които не познавам, та даже има и такива, които виждам за първи път. 300 човека пред TUBER, в София. Имаме победа.
TUBER са част от онази гръцка инвазия, която все по-яростно превзема Европа. Очаква се сериозно турне в територията на континента през пролетта на 2016 година и участия на фестивали.
300 човека пред TUBER. И аз там, пред тях, опитвайки се да се хвана за нещо. Те пък горе на сцената, прилично строени, изгризали учебника по сайкъделик и не само. Един от малкото пъти, в които нервите ми не издържат и напускам позицията си в предните редици. Благодаря на ум на озвучаващия екип на Terminal 1 за drum’n’bass партито, което ни спретнаха и се качвам да гледам от втория етаж, където звукът е и по-приличен.

Planet Of Zeus

Пауза за цигара, да чуем някой шлагер от началото на века, хората отдавна са изпуснали шанса да си хванат транспорта и е време Зевс Гръмовержеца да ни удари .
PLANET OF ZEUS, които за трети път ни гостуват. PLANET OF ZEUS – aбсолютото олицетворение на тежкарския, мачо-аграрен (в най-добрия смисъл) хеви рок от калибъра на Clutch. Бам! И всичко се тресе – тела, телеса, цици, коси, глави, сцената, бутилки, чаши, всичко. Хич и не съм си правила труда този път да си развалям усещанията и стоя горе, при стълбите. Стоя горе и наблюдавам цялата красота в краката ми. Маса народ, вплетени в секси кайма, крещят, скачат, летят, разливат бира. Имаме го. Малка победа.

Този концерт се състоя на 1 ноември, Денят на народните будители. Концертът беше крачка напред, беше кеф, въпреки неудобния на моменти клуб. Но пък продължаваме да се учим.

Този месец и началото на другия предстоят още посещения на съседи от Юг.
PURPLE DINO, които ще делят B-Side на Mixtape 5 с лепкавите и кални, и много бавни MUDDY, както и сайконафтите CRAANG с по-добия за тях съпорт – SOUNDPROPHET. Ще се видим там!

 

СНИМКИ:

PLANET OF ZEUS

TUBER

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото