GOTHIC FEST SOFIA 2014 с нови банди

Gothic fest Sofia 2014 ще се проведе за втори път  на 25-26 октомври, в София.

Обявен е един от хедлайнерите  за 26-ти октомври и това са италианската dark wave банда Frozen Autumn!
Времето за Frozen autumn е спряло през 80-те години. Звук, който е повлиян от най-големите дарк уейв банди и външен вид с ярък грим, прическа и черни дрехи, които отразяват естетиката на това време. Групите, от които черпят вдъхновение за своята музика са Clan of Xymox, Cocteau Twins, The Sisters of Mercy, Xmal Deutschland, David Sylvian и Depeche Mode.

И още една група се включва в програмата на Gothic fest Sofia 2014 и това са невероятните Eriney! Те ще бъдат гости на 26ти Октомври.
Eriney създават както собствена музика, вдъхновена от фолклора и Средновековието, така и собствени интерпретации на популярни народни и средновековни песни, изпяти на множество езици, сред които латински, унгарски, староарабски, шведски, старопортугалски и български.
Посланието на проектът е, че музиката е обединяващ, а не разделящ фактор, и може да бъде само обогатена, когато в нея се комбинират елементи от различни култури.
Същата философия се следва и в избора на инструменти – от ирландско бузуки и флейти, през българска тамбура, до ориенталски бендир и уд, слети в едно, за да създадат богат и омагьосващ звук.

Eriney – На Долната земя

Потвърдените банди за момента:

25 Октомври
LARVA (SP)
Hydra Division V (GR)
Suppressio Nocturno (GR)
Psycho Vision
SHEMALE ZERO

26 Октомври
Main stage:
Frozen Autumn (IT)
MIZAR (MK)
Shambless
Aegonia
Eriney

Darkwave stage
Абсолютно Начинаещи
Light Vocal Group
Белонога
Жълти Стъкла

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото