Germ, което в превод означава „зародиш“ е още един шедьовър на австралиеца Tim Yatras, известен и с участията си в такива проекти като Austere, Grey Waters и Woods Of Desolation. Стила му се определя като Experimental Depressive Black. Началото на Germ е поставено през 2003 г. с идеята за създаване на нещо, което да е много различно от всичко останало, което музиканта е правил. През 2006 г. излиза първия мини-албум, който обаче така и никога не е издаден. Една от песните в него все още може да се чуе в Myspace канала на групата, и продължава да събира положителни оценки от  феновете.

След почти три години мълчание, време през, което музиканта е работил с другите си проекти, през октомври  2009 г. Тим влиза в студио и започва работа над нов материал, който трябвало да излезе като дебютен пълноформатен албум. Но много скоро Тим зарязва записите и отново се съсредоточава над другите си проекти до февруари 2011 г. , когато възобновява работата си над албума. И резултата е излезлият през пролетта на 2012 г.  „Wish“, а през лятото на същата година излиза и мини-албума „Loss“.
И ето, че вече е факт и втория албум на Germ, който ще излезе на 04.11.2013 г. Заглавието е „Grief“ и съдържа 13 композиции. Смесицата от типична Black агресия, обсебваща меланхолия и неоспорим професионализъм, прави  от този албум почти шедьовър. И предполагам ще се хареса на доста по-голяма аудитория.
Гост вокалистка в песента Butterfly e Audrey Sylvain известна от групите Amesoeurs и Peste Noire. А тази събота е и дебюта на Тим на сцена като съпорт на Enslaved в рамките на Australian Spring Rite Tour 2013.

Освен предложената тук песен в you tube можете да чуете още няколко композиции от предстоящия албум. Приятно слушане!