GAAHLS WYRD с дебютен албум

gaahls-wyrd-band

Season Of Mist обяви, че е подписала договор с норвежките блекове GAAHLS WYRD.

През последните месеци петчленната група събрана от легендарния норвежки вокалист Gaahl записва своя дебютен албум в Solslottet Studios с продуцент Iver Sandøy (ENSLAVED). Албумът е плануван за издаване в началото на 2019г.

Групата коментира:

„Винаги е било изключителон важно за нас да работим с хора, с които можем да се свържем, да вярваме и да разберем своята творческа и професионална визия. Усещаме Season Of Mist като дом и нямаме търпение да започнем това, което се надяваме ще бъде дълга и възнаграждаваща връзка за двете страни.“

През 2019 г. групата е планирала турне с TRIBULATION и UADA. Датите можете да видите по-долу.

След като става известен със своята първа група TRELLDOM, вокалистът, фронтмен, художник и композитор Gaahl се превръща в един от най-обсъжданите и уважавани екстремни метъл музиканти на Норвегия. Неговата работа с TRELLDOM, GORGOROTH, WARDRUNA и GOD SEED е считана от много хора за един от най-добрите образци, които блек метъл сцената е могла да предложи. Страстта и отдадеността на Gaahl към неговото изкуство му е спечелила последователи далеч отвъд границите на метъл общността, превръщайки го в обединяващо име в сценичните изкуства и дълбоко уважаван алтернативен мислител.

Харизматичният фронтмен е събрал някои от най-добрите норвежки музиканти в своя артистичен кръг GAAHLS WYRD. Групата се състои от Ole Walaunet (THE BATALLION, GOD SEED, GRIMFIST), Frode Kilvik (KRAKOW, AETERNUS) и Kevin Kvåle (HORIZON ABLAZE). Тази висококвалифицирана шайка наскоро обиколи със специално селектиран репертоар от времената на Gaahl в TRELLDOM, GORGOROTH и GOD SEED.

Очакваме скоро още новини.

GAAHLS WYRD lineup:

Gaahl (Kristian Espedal) – вокали
Lust Killman (Ole Walaunet) – китари
Eld (Frode Kilvik) – бас
Spektre (Kevin Kvåle) – барабани

 

gaahls-tour

  1. #1 написан от Miroslav-Velzevul (преди 2 години)

    …..ще е интересно и явно ще събуди дискусии отново.Пъкъл и лед….бесове….666

  2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3. Коментари за тази публикация
В началото