ФОНДАЦИЯТА препълни зала 1 на НДК с фенове. Обявена е нова дата.

Зала 1 на НДК се оказа тясна за почитателите на ФОНДАЦИЯТА и прекрасната българска музика. Пред препълнената зала в сряда вечер – Дони и колегите му от “Супергрупата” обявиха, че на есен се готвят за още по-мащабно събитие – голям концерт в зала Арена Армеец. На 10 ноември Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански  ще посрещнат на сцената и останалите членовете на Щурците и ФСБ, a защо не и още музиканти. Събитието ще бъде предшествано от турне на групата в САЩ през есента, включващо спирки в едни от най-големите градове на Америка.

В сряда вечер, близо 4000 души припяваха суперхитовете на супергрупата в един глас – Кукла, Вълшебен цвят, Уморени крила, Вкусът на времето, Няма как и др. На песента “Страхотен ден” цялата зала беше на крака, с което потвърди, че си изкарва страхотно! ФОНДАЦИЯТА отдаде почит на двама свои приятели, които за съжаление вече не са между живите – китаристът на „Щурците“ Пеци Гюзелев и незабравимият рокаджия Георги Минчев. Те изпълниха може би последната песен, която Пеци прави с „Щурците“ – „Безкраен вятър“. Първият голям и повече от успешен концертът на Фондацията се организира от АРТИШОК, а билетите за събитието свършиха няколко дни преди самото събитие!

ФОНДАЦИЯТА е създадена в началото на 2013 г, а идеята за групата е на Дони. Именно той събира на една сцена този „гръбнак от хора”, които са създали и изпълнявали тези прекрасни български песни  /на “Щурците”, ФСБ, Дони и Б.Т.Р./.
Най-старата песен в репертора на групата е „Бяла тишина” от 1967г, следвана от емблематични парчета, като „Няма връщане назад“, „Малкият Принц“, „След десет години“, „Две следи“, „Не така”, „Вкусът на времето”, „Уморени крила”, ”Страхотен ден” и други. За краткото си съществуване, ФОНДАЦИЯТА изнася поредица от концерти в страната при наистина огромен успех, а през есента на отминалата година успява да зарадва “до сълзи” и няколко хиляди наши сънародници в САЩ и Канада. В Новогодишната нощ хиляди българи пяха заедно с ФОНДАЦИЯТА любимите си български песни, за което не беше нужно много, а само един акорд!

Снимките са дело на фотографа Александър Нишков.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото