„Фондацията“ изнесе невероятен концерт в НДК, представи книга и албум

Снощи зрителите в препълнената до краен предел зала 1 на Националния дворец на култура (НДК) станаха свидетели на едно незабравимо шоу от страна на легендарните музиканти Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански, които свирят заедно в супер групата „Фондацията“.

^C2AE3E65A5DAE7E6B00EA0BB82A102C6BCD08917E66D89866D^pimgpsh_fullsize_distr

Още с първите акорди на „20-и век“ на Щурците близо 5 000 запяха в един глас с любимите музиканти на няколко поколения българи. Изпълнителите, които бяха подкрепени и от симфоничния оркестър на БНР, продължиха с „Пак ще се прегърнем“ на ФСБ, „Червило“ на Дони, „Няма връщане назад на Б.Т.Р. Легендарните музиканти редуваха незабравимите хитове на своите групи, откъдето е започнала знаменитата им кариера. В памет на покойния Георги Минчев петимата изпълниха „Блажени години“. Цялата зала стана на крака за легендарния хит на Щурците „Вкусът на времето“, а след това от начало до край изпя любимата „Клетва“.  Кирил Маричков и изпълни партията на Момчил в „Уморени крила“. Басистът и вокалист на Щурците изпя и изсвири песента на пиано, докато Дони бе басист. Солото бе изсвирено от невероятния Иван Лечев. ФОНДАЦИЯТАФронтменът на ФСБ продължи в същия дух и в „След 10 години“, където със своята цигулка изпълни партията на китарата. Шоуто бе продължено от уникално соло на барабаниста от „ТЕ“ Венко Поромански, което стана встъпление в „Рок от минало време“ на Щурците. До края на концерта музикантите от „Фондацията“ оставиха  публиката буквално без дъх, която от своя страна върна на бис цели три пъти легендите на българската музика. На края музикантите си направиха селфи с публиката, а внуците на Кирил Маричков видяха своя дядо за първи път на сцена.

Изпълнителите, които продължават да пишат историята на българската музика, решиха да направят още по-незабравима вечерта за своите почитатели. За целта те представиха едноименната книга за групата, написана от Лилия ИлиЕва. И това не беше всичко. Книгата, в която се разказва за началото на „Фондацията“ и пътя на всеки отделен член на групата, е придружавана и от диск от първия албум на групата. Концертът на практика стана промоция на албума. Без да губят много време музикантите от „Фондацията“ обещаха, че вече започват работа по авторски песни на групата.

  1. #1 написан от Д. Хук (преди 4 години)

    АХАХАХАХАХАХХА

  2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3. Коментари за тази публикация
В началото