„Fine Graff Art” и Inside Ink Tattoo Studio & Tattoo Community Hub с нова мащабна инициатива

Преди броени месеци в София отвори врати Inside Ink Tattoo Studio – първият по рода си tattoo community hub в страната, който има за цел да развива тату общността. Организаторите на Bulgariа Tattoo Expo и създатели на студиото разработват мястото, за да споделят опит и новости от сферата, провеждат различни тематични събития, а сега се включват усилено и в мащабна благотворителна инициатива. Заедно с Фондация „Fine Graff Art” и нейният основател Станислав Трифонов, по-известен като Насимо, те организират събирането на средства за подобряване на образователната среда в родните училища. На 1 и 2 юни, в Inside Ink Tattoo Studio, файн арт и тату артисти правят колаборация между стиловете и ще създадат уникални картини върху платна, които ще бъдат представени и продадени на отворен търг.

Съвместната инициатива е под надслов „Изкуството, което преобразява: Рисуваме Бъдещето на Образованието“, а освен чрез продажба на лимитирани творби и принтове, средства ще се събират и под формата на дарения по сметката на фондацията. Събраната сума ще бъде изцяло насочена към обновяването на училища и изрисуването на стенописи, а виртуална галерия ще събере всички творби и имената на артистите и дарителите. Участниците ще създават изкуството си в рамките на два дни, като общата тема ще кореспондира с мисията на фондацията. В студиото ще рисуват тату артистите Spiro (Станимир Стойчев), Петя Евлогиева, Алекс Родригес – Кубинеца, Марио Ботев – RIJV, Жулиан Павлов, Калин Тонев и файн арт артистите Станислав Трифонов – Насимо, Камен Бонев, Димитър Йотов, Светлозар Янков, Иван Шопов, Дамян Бумбалов.

За да се подкрепи минималния отпечатък върху околната среда, в инициативата ще се ползват устойчиви материали, а проектът цели да има дългосрочен ефект, като се поддържа връзка с училищата, след като реновациите са завършени, и се организират последващи инициативи за допълнително облагородяване и надграждане на постигнатото. По-нататъшни планове включват участието на доброволци – ученици и техните семейства, а на всяко училище се представят предварителни скици, които подлежат на одобрение.

Проектът на фондацията „Великата стена на България“ не само ще допринесе за подобряване на образователната и градската среда у нас, но и ще създаде едно уникално събитие, обединяващо общността, като помогне за изграждане на връзки между творците и хората, които споделят обичта към изкуството и образованието.

Идеята за инициативата е на Станислав Трифонов – Насимо – един от най-утвърдените и активни стрийт арт художници у нас. Творбите му се ценят по целия свят и могат да се видят на няколко континента, а някои от тях се разпростират върху фасади на многоетажни сгради. Преди няколко години той бе награден от Община Търговище за „Принос към развитието на културата“ в категория „Изящни изкуства“.

Фондация „Fine Graff Art“ и Inside Ink Tattoo Studio са отворени за предложения и сътрудничество с всички, които биха искали да се включат в проекта.

За Inside Ink Tattoo Studio/ Community Hub:

Новото студио на ул. „6-ти септември“ №4 е с площ от 220 кв. м. Негови създатели са организаторите на най-голямото събитие за татуировки и алтернативна култура у нас – Bulgaria Tattoo Expo. Новото студио e не просто студио за татуиране, а място, където тату общността да се среща и споделя опит, да обменя идеи и новости от света на татуировките. За целта в студиото работят не само постоянни тату артисти и гост-артисти от страната и чужбина, но и се провеждат различни по формат и теми събития – както за професионалисти и начинаещи, така и за любителите на татуировките.

„След две студиа, първото от което работи вече 16 години и след осем успешни издания на Bulgaria Tattoo Expo, нашата мисия продължава да бъде една и съща – да обединяваме общността и да популяризираме съвременната тату култура в България. Нямаме търпение да продължим да правим това, което обичаме най-много, с предстоящия ни проект”, споделят Цветан Цветанов и Веселин Замфиров, собствениците на Inside Ink Tattoo Studio.

За Фондация „Fine Graff Art”:

Фондация Файн Граф Арт е създадена в началото на 2024 година, с основната мисия да превърне изкуството в ежедневие за голяма част от обществото ни. Място за разпространение на тази мисия са училищата и детските градини, там където се оформя нашето бъдеще. Средата, в която децата ни прекарват голяма част от деня си заслужава да бъде променена и да придобие една вдъхновяваща и развиваща креативното мислене обстановка.

За повече информация следете страниците на Inside Ink Tattoo Studio  и „Fine Graff Art” във Facebook и Instagram, както и официалната страница на фондацията: https://finegraffart.com/bg/, на която може да изберете кауза, която да подкрепите.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото