Фестивалът “We Are Going To Мъглиж” с нова инициатива

GoingtoMaglizh-Banner-300x250Фестивалът “We Are Going To Мъглиж с нова инициатива в подкрепа на съвременната българска рок сцена.

На петото издание на рок фестивала „We Are Going To Мъглиж“ през септември, български рок ще звучи не само от сцената, но и от пулта в паузите между групите и през деня.

Вече четири поредни години фестивалът се развива успешно, давайки сцена на млади български групи, като задължително условие за участие е те да изпълняват авторска музика. А входът все така остава свободен за всеки рокаджия, фен или просто любопитен зрител. Организаторите залагат на подема в рок сцената и растящия интерес на публиката към родните банди.

Опитът досега показва, че информираността и познаването на съвременната българска сцена от страна на публиката е сравнително слабо, въпреки че интересът е голям. Така екипът на фестивала стигна до идеята, че събитието може да подкрепя авторската музика, не замо само като предоставя на групите сцена, но и пускайки тяхна музика по време на целия фестивал – в паузите и през деня.

За целта е подготвена плейлиста с музиката основно на групи участвали досега на “We Are Going To Мъглиж” с някои допълненителни имена на банди, които отдавна са хванали интереса на екипа и ще получат покана за следващите му издания. Списъкът на добрите банди, които заслужават да бъдат чути, разбира се, е много по-голям, но идеята е техните песни реално да бъдат въртени в рамките на ораниченото време на фестивала, за да се запознае и публиката с тях.

Организаторите планират, ако експериментът им се окаже успешен, да доразвият тази идея за в бъдеще, като организират и борса за българска музика, предоставяйки възможност на български групи и лейбъли да представят продукцията си на фестивала, дори и да не са част от неговия афиш. Надяват се също така идеята да намери последователи и при други събития.

Програма на “We Are Going To Мъглиж 2017”

08.09 (петък)

Начало: 18:00

IMPADE – 18:00 – 18:40

JIMMY’S BAND – 19:00 – 19:40

40 DAYS LATER – 20:00 – 20:40

MOTHER OF EXILE (Berlin) – 21:00 – 21:40

SEVI – 22:00

 

09.09 (събота)

Начало: 17:00

METAL MILITIA – 17:00 – 17:40

ELECTRIC DRAGON – 18:00 – 18:40

FORGOT THE TEN – 19:00 – 19:40

I.R.B. 69 – 20:00 – 20:40

DREG STARZ – 21:00 – 21:40

DASH THE EFFORT – 22:00

 

Списък на групите, предоставили правата върху музиката си за възпроизвеждане в рамките на фестивала:

Abysmatic, As Orchids Wither, Bastardolomey, Bloodrush , Chaplins Dream, Dash The Effort, Der Hunds, Electric Dragon, Fyeld, Full Circle, Impade, I.R.B. 69, KhanЪ, LieVieL, Nameless Day Ritual, Urban Gray, SEVI, Smallman, TDK, Ювиги

Подробна информация за фестивала и участниците можете да откриете в сайта www.goingtomaglizh.com

 

Facebook event

 

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото