Екстремен купон със старите кучета

Някак си доста изненадващо ми дойде преди месеци новината за ексклузивен концерт на DOG EAT DOG в София. Не са издавали албуми наскоро. Не са и на турне (дори не бях сигурен дали съществуват). Заради тези неща, а и защото дори и в пика си не съм сигурен колко са били популярни у нас, не знаех дали ще съберат публика. Обаче това не ми пречеше да се зарадвам, че ще видя една любима банда отпреди близо 20 години. Но поред..

Влизаме безпроблемно в клуба след няколко бири отвън с приятели. Концертът закъсня в съвсем приемливи граници, но входът беше отворен и се влизаше спокойно и без блъсканици. Тук е мястото да предупредя феновете, че за влизането в клуб MIXTAPE 5 се иска задължително да си на 18+ години (или с нотариално заверено пълномощно за по-малките) и да имаш в себе си лична карта (да, за дори и за отдавна миналите 18-20 год.).

Всеки следващ ден

Всеки следващ ден

Всеки следващ ден – откриващата група, всъщност открива и собствената си сметка концерти. Защото им беше първият. Въпреки това доста хора в публиката припяваха на мелодичните им песни. Незнайно защо през голяма част от времето повечето от тях стояха почти с гръб към феновете. Не вярвам да е нарочно сценично поведение, а го отдавам на прощъпулника им. Ако засилят малко контакта с публиката и се сработят повече, мисля, че хората ще изпълнят пространството пред тях (което сега беше празно) и ще припяват песните им.

C4

C4

Време беше за C4. Добре познати, но с малко на брой изяви. Което може да се счита за положително, защото така феновете им ги чакат с нетърпение и се раздават докрай, че не се знае кога ще ги видят пак. Бързи весели песни, свеж хардкор, хорови (и с публиката) припеви, малко подскоци, много меле… какво му трябва повече на човек. Както каза една всеобща позната фенка „Обичам я тая група“ 😛

John Connor (Dog Eat Dog)

John Connor (Dog Eat Dog)

След нормалните технически тестове и настройки пред нетърпеливите фенове, вече изпълнили клуба, излизат нюйоркчани. DOG EAT DOG са в почти оригинален състав. Разбира се, тук е и неизменният им и емблематичен саксофон. Именно с него (след краткото интро) започва веселбата с If These Are Good Times. И от тук нататък купонът не спря. Имаше и защо. Все пак беше празненство по случай 10 години на приятелите ни от HCspirit. Редуваха се песни от всичките им 4 албума, а и от ЕР-то преди тях. Разнообразявани с подмятания, лафове и обяснения. Имаше и поздравление за Рости(слав), организаторът (с комичния „гаф“- като Джон го обърка с брат му – близнак). За стейдждайвинга и другите нормални изпълнения на хардкор концерт се сещате, нали? Нямаше ограничения (от охраната) за качване на сцената и дори самата група ни подканяше да се забавляваме. Но пък имаше и „злоупотреби“ с това – доста дългото оставане на сцената (и трябваше Джон или Дейв да помагат на ентусиастите); качването на нея, за да се снимаш докато свирят/пеят; „лягането“ върху публиката с пълна бира и естествено изливането й във вратовете и главите на хората, които те крепят (включително и на фотоапарата ми)…Разбира се, това са дребни кахъри на фона на непрекъснато леещите се хитове от Good old Times. DeD прескачаха с лекота от Cannonball до всеселенския им хит – Who’s The King?, през Step Right In, до „любовната“ MILF. Няколко пъти се заиграваха с любимата на всички No Fronts, но, разбира се, я пазеха за накрая.

Dave Neabore (Dog Eat Dog)

Dave Neabore (Dog Eat Dog)

Имаше и Rocky, преди която ролята на мистър Балбоа изигра Дейв. На (полу)-биса (защото имаше и допълнителен такъв) Джон бе издърпан в публиката за малко и дори да имаше лек проблем, бързо се разреши и от сцената вече той поздрави фена, че е джентълмен. Въодушевени от топлото посрещане и неспирния купон, нямаше как да не изпълнят и нещо специално и сложно с текст, който научихме набързо – първо защото ни е любимо, и второ защото беше от две думи само – More Beer … И всичко завърши, но само на сцената. Защото след здрависването с всички от предните редици, Джон веднага застана зад щанда с мърч, а и другите герои се появиха в тълпата след това.
Изобщо не беше просто концерт, а наистина купон за честване на 10 години Хардкор Спирит и на 1вото участие (но не последно, защото обещаха да дойдат още 2014, а не да чакат още 20 години) на DOG EAT DOG!

Dog Eat Dog - setlist

Dog Eat Dog - setlist

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото