Ексклузивно интервю с Magnus Rosén (ex-Hammerfall)

Моите чувства и моята съзидателност са много по-важни от парите и славата

Saxon – Hi, Magnus, как си? Имаш ли някой нов музикален проект?

Magnus Rosén – Здравей и Честита Нова Година. Иначе наистина хвана новината. Започвам съвсем нов проект с Анди Ла Рок от King Diamond. Проектът ще бъде в стил хеви метъл.

Saxon – Защо избра идеята да направите албум за бъдещето ? /X-World/5/

Magnus Rosén – Обичам хората , с които бих могъл да работя демократично и хора, които биха могли да дадат собствени краски и цветове на музиката. Изобщо, идеята ми е да си прекарам добре с групата /X-World/5/ , в която съм и да създам нещо напълно ново.

Saxon@Metal Hangar 18 – X-World/5 е чисто нова Супергрупа ! Как живее и работи една Супергрупа ?

Magnus Rosén – Както аз кажа :/ . Ние сме уникални. Освен това понякога е много трудно да работиш в Супергрупа. Всички в нея са много силни и понякога демократичната визия може да се изплъзне :/

Saxon – Какво мислиш за Глобалното Затопляне и всички тези неща, които се струпаха на главата на планетата ?

Magnus Rosén – Мисля, че е време всички ние по света да кажем СТОП на политиците и компаниите и да има покажем, че не им пука за този свят. Ние нямаме нужда от тези техни продукти. Ние не трябва да купуваме тези техни продукти. Ние трябва да мислим какво купуваме и така ще имаме здрав свят.

Saxon – Членовете на X-World/5 живеете на много отдалечени места! Ще имате ли турне след издаването на албума ?

Magnus Rosén –  Няма проблеми :/ Ще се съберем в Швеция и оттук ще го започнем.

Saxon – През 1997г. от дебюта на Hammerfall започна Възраждането на Пауър Метъла ? Как го направихте ?
Magnus Rosén –  Имахме късмет, нищо друго. Има толкова много добри групи по света. Този път ние имахме късмета да бъдем една от първите. Освен това смятам, че хората харесват нашите песни и шоута. За мен беше удоволствие да правя всичко това за всички фенове през тези 10 години.

Saxon –  Какво са KISS за теб ?

Magnus Rosén –  Много добра хард рок банда, която прави невероятни шоута. Харесвах KISS, когато бях по – млад :/

Saxon –  Правил си много кавърверсии! На коя песен би направил кавърверсия сега ?

Magnus Rosén –  Трудно е да отговоря на този въпрос :/ Бъдещето ще покаже.

Saxon –  С Mikkey Dee направихте много добър мелодичен албум! Ще има ли нов албум на Heartbreak Radio ?

Magnus Rosén –  Heartbreak Radio беше проект. Нищо друго не сме правили и смятам, че няма да направим с тази група. Но кой знае :/

Saxon –  Ти си член на една благотворителна организация ! Как стигна до идеята да помагаш на другите? Ти си бил в Лима след катастрофата !

Magnus Rosén –  След всичките турнета, които направих, аз пожелах да срещам и да помагам на хората и да използвам бас китарата си като камбанен звън. Има толкова много хора по света, които водят много тежък живот и са много бедни. Светът не е приятен за всички хора. Аз не правя много, но искам да покажа, че е много хубаво да се интересуваш от своите братя и сестри по света. Ще тръгна на ново благотворително бас-турне през май 2008г.. В Латинска и Южна Америка. А за Лима! Бях там и преди да се случи тази катастрофа. Историята е много тъжна.

Saxon –   Чух няколко парчета от соловия ти албум “Set Me Free” ! Как го направи – вътре има и цял класически оркестър ?

Magnus Rosén –  Създадох всички бас пиеси и после поканих много музиканти. Смятам, че се получи много добре, защото те привнесоха своите идеи и краски в моята музика. Като среща между тонове и ритми.

Saxon –   Защо напусна Hammerfall ? Албумите и синглите ви са били в Топ 100 на 10 държави ?
Magnus Rosén –  За мен Hammerfall не беше добър период за писане на песни с всички останали членове на групата и за правене на планове относно бъдещето. И така, моите чувства и моята съзидателност са много по-важни от парите и славата. Много обичах да правя турнета по света и да се срещам с хора. Но много по – важно за мен в живота е да давам своите краски на музиката и на феновете. А това беше невъзможно в Hammerfall. И тогава спрях да свиря с тях.

Saxon –   В началото на твоята кариера, ти си бил класически изпълнител, после поп звезда, а накрая метъл легенда ! Обичаш ли още класиката и поп музиката ?

Magnus Rosén –  Обичам Музиката. Всякакъв тип музика. Сутрин обичам да слушам един вид музика, а следобед нещо съвсем различно :/

Saxon –   Тук можеш да кажеш нещо специално на моите приятели и твои почитатели от Metal Hangar 18!

Magnus Rosén –  Вярвайте в себе си ! ВИЕ СТЕ ВАЖНИТЕ !
Всичко най-добро – Magnus Rosén

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото