Ексклузивна премиера на “Those” новия опус на COLDCELL

ColdCell - Those

For EN see page 2

Metal Hangar 18 има удоволствието да представи ексклузивно новия албум “Those” на COLDCELL, два дена преди официалната премиера на албума.

COLDCELL е основана през 2012 г. от пепелта на ATRITAS, една от най-старите блек метъл групи в Базел, които решиха да направят пълен рестарт по музикални и концептуални причини. Звученето на COLDCELL все още се корени в блек метъла, но въпреки че в термина „екстремен швейцарско-немски Rock’n’Roll“ има известна ирония, това определение потвърждава факта, че няма музикални граници за COLDCELL, без значение дали жанра е дуум, психеделично-психотични синт-пасажи, индустриални елементи или прости рок модели. Докато жанрово тези елементи са част от музикалната и концептуална визия на групата, всичко екстремно е позволено. Подобно на музиката, така и текстове са нетипични за темите на блек метъла.

COLDCELL е музикалния манифест на затвора на съвременния човек, съвременния нов свят, глобализираното, цифрово общество, виртуално проектираното изображение. Човечеството като болен вид без съзнание, произволно сменя боговете си, етиката си, принципите си, самото то изолирано в анонимните маси. Единственият идеал са алчността и користта, индивидът се губи в стимулираното пренасищане и плиткоумните социални мрежи. Клетката (Cell) в името на групата има двойно значение: първо е то е изградената, отгледана човешка клетка, произведена и използвана за промишлени цели, самото човешко същество е едно колело в системата. И на второ място, клетката като метафора за поставянето в изолация на индивида, изгубен в масите, без нужда от комуникация и контакти. Излишно е да се каже, че има много ирония, сарказъм, цинизъм и презрение във всеки аспект от работата на COLDCELL.

След “Generation Abomination” (2013 г., Gravity Entertainment) и „Lowlife“ (2015 г., Avantgarde Music), третият опус “Those” беше отново записан и смесен от Victor Bullok в Studio Woodshed (DARK FORTRESS, TRIPTYKON, FARSOT, SCHAMMASCH и др.) и ще бъде официално издаден от Czar of Cricket Records на 3-ти ноември, 2017 г. Албумът има по-широка музикална гама от предишните, но все още е фокусиран върху специфичната атмосфера на COLDCELL. Cold Cell 2017 promoВ момента се работи по професионален видеоклип към песента „Entity I“ в сътрудничество с Милена Кънчева. Официалното представяне на албума ще се състои на фестивала Deer Fest в Базел, който ще бъде и първия концерт на групата в новия състав, включващ двама членове на SCHAMMASCH.

Track list:
1. Growing Girth 07:54
2. Entity I 02:53
3. Seize The Whole 05:46
4. Tainted Thoughts 11:48
5. Sleep of Reason 05:30
6. Entity II 04:01
7. Dorught In The Heart 07:30
8. Heritage 09:11

Тук можете ексклузивно да слушате “Those” преди официалната му премиера на 3-ти ноември:

Можете да поръчате албума на следните линкове:

Повече информация за COLDCELL можете да намерите на каналите на групата в социалните мрежи:
  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото