Още с пристигането в София, по някаква невероятна случайност, моя милост, заедно с колегата (хехе) Христиан Йовчев от Про-Рок, се натъкнахме точно на групата, която беше тръгнала на обиколка из града. Личеше си, че им беше интересно – попиваха послушно всяка информация за архитектурните забележителности на София. След стабилната разходка и след множество шеги и снимки, седнахме да хапнем и да пийнем българска бира. Веднага беше одобрена, а ‘ наздраве ’ с британски акцент се казваше постоянно.  Elixir са изключително земни хора и въпреки че вече са поулегнали, в никакъв случай не са изгубили младежкия си дух. През цялото време се шегуваха, говорихме си за любими банди, концерти и какво ли още не. За момент наистина забравих, че говоря с известни музиканти – все едно бяхме приятели от години, колкото и изтъркано да звучи. След това ги оставихме да си починат, а аз приключвам с пътеписите за да не заспи някой. : )

Към съществената част. Около 19.00ч. пред клуба вече се посъбраха хора… така де – десетина човека, но все пак духът вече беше приповдигнат. А след 20 минути вече бяхме вътре, разположихме се и голямото чакане започна.

5-о Чувство излязоха на сцената и изпълниха редовния сет с кавъри на Iron Maiden и Megadeth, но този път имаше бонус – за предпочелите концерта на Elixir, пред този на Guano Apes (знаете, че датите, уви, съвпадаха), имаше и кавър на немската група като утешителна награда за феновете. Концертът завърши с две авторски парчета и на сцената отново закипя усилена смяна на техника, премятане на кабели и т.н. През това време продължаваха да идват хора и към 20.00ч. вече бяхме около 30-40 човека. Колко е хубаво навсякъде да има познати физиономии.. : )

Дойде времето чакането да приключи – към 20.15ч. се събрахме пред сцената. Elixir се появиха бодро и с широки усмивки на лицата, поздравиха ни и всичко започна. Както си беше по план, за да ни подготвят за ‘ The Son of Odin ‘, Paul и компания ни поднесохa по няколко парчета от последния им албум – ‘All Hallows Eve’ ( The Pagan Queen, You’re not fooling me, All Hallows Eve и The Spell), и от ‘ Mindcreeper ’ ( Knocking on the gates of Hell, Mindcreeper, Iron Hawk, Where angels fear to tread ).

Развяха се коси и като една добра публика задружно извисихме гласове, припявайки постоянно. С всяка следваща песен атмосферата ставаше все по-силна и откачена. Всички до един прекрасно знаехме защо сме там. Е – определено вече бяхме загрели, когато настъпи кулминацията на вечерта, а именно да чуем така любимия ни ‘ The Son of Odin ‘ ! Изпълнен песен по песен, този албум няма да позволи на никого да забрави какво беше усещането от концерта.. Съркъл питове, краудсърфинги, викове, подскачане – имаше пълно изтрещяване точно като по учебник. ( И за моя голяма радост този път си останах със здрави дънки… 😀 ) Бандата се раздаваше все по-силно, а контактът с публиката беше едно от най-хубавите неща – личеше си, че тези хора се забавляват адски много. Дори някои от нас имаха честта да се включат реално, защото Paul начесто подаваше микрофона.. Те самите казаха, че обичат точно такава обстановка – бяхме едно голямо семейство, а те не бяха просто групата от сцената – бяха част от нас. Вече поизморени, но жадни за още, стигнахме до края на албума, а групата се прибра – не за дълго, разбира се. За жалост времето ги притискаше и остана време само за две песни – Death Toll и The Idol – още два любими химна! Мисля, че всички усетихме, че на живо Elixir звучат доста по-тежко и ни отвяха безпроблемно!

Точно в 22.00ч. нашата мечта вече беше станала реалност – Elixir дойдоха, видяха и завладяха сърцата ни още по-силно и неусетно отпреди. Всеки получи своята снимка с бандата и можеше да поговори с тях. Радостта от това да те боли врата дни наред винаги е най-сладка – този концерт не прави изключение – страхотен звук, близост и същевременно пълно издивяване – концерт за ценители !!! За пропусналите – съчувстваме ви и бъдете сигурни, че ще се молим заедно с вас тази вечер да се повтори!

Setlist:

1. All Hallows Eve               

2.   The Pagan    Queen

3.    You’re not fooling me

4.    The Spell

5.    Iron Hawk

6.    Where angels fear to tread

7.    Mindcreeper

8.    Knocking on the gates of Hell

‘ The Son Of Odin’

9.    The Star of Beshaan

10. Pandora’s box

11. Hold high the Flame

12. Children of Tomorrow

13. Trial by fire

14. Starflight

15. Dead Man’s Gold

16. Treachery ( Run like the wind)

17.  Son of Odin

Encore:

18. Death Troll

19. The Idol

Галерия със снимки на Elixir :

http://gallery.metalhangar18.com/index.php/2011/Elixir