Вече добре познат на феновете на Black Metal-а от техните индивидуални артистични изяви, вокалистът Doedsadmiral (NORDJEVEL), китаристът и басист Shatraug (SARGEIST) и барабанистът AntiChristian (бивш TSJUDER) се събират, за да формират ядрото на проекта DOEDSVANGR, който води до издаването на дебютния албум на групата „Satan Ov Suns“ през 2017 г.

Днес Debemur Morti Productions обяви, че DOEDSVANGR са подписали договор с френския лейбъл, и че вторият им албум „Serpents Ov Old“ ще излезе в края на 2021 година.

Фронтменът Doedsadmiral коментира подписването на договора с Debemur Morti Productions:

„Винаги съм изпитвал изключително уважение към Debemur Morti Productions. Групите на лейбъла, качеството на изданията му и ангажираността му с мрачните изкуства. Толкова много, че нямаше съмнение къде всички искахме да бъде DOEDSVANGR. И вече чувстваме, че и групата, и лейбълът са еднакво ангажирани с това сътрудничество. И не се съмнявам, че това ще бъде опасно сътрудничество с черна магия!“

DOEDSVANGR наскоро създаде и сътрудничество с промоутърската агенция Flaming Arts и въпреки, че творчеството им е разпространено по целия свят, блек метъл музикантите имат за цел да свирят на живо през следващите месеци и години, както Doedsadmiral обяснява:

„Решихме, когато записвахме този нов албум, че трябва да свирим на живо. Всички ние сме много опитни музиканти и сега трябва да се подготвим, за да направим DOEDSVANGR сила, с която трябва да се съобразяват на сцената. Да, може да има малки турнета в бъдеще, а може би дори някои по-големи. DOEDSVANGR вече е лайв група. „

DOEDSVANGR са:

Doedsadmiral – вокали
Shatraug – бас, китари
BST – китари
AntiChristian – барабани