Днес е световната премиера на новия JUDAS PRIEST

Няколко са групите в света, които могат да се сравняват със значимостта и постиженията на Judas Priest в света на тежкия саунд. „Боговете на метъла“ се превърнаха в обект на подражание от мнозина и вдъхновиха поколения от музиканти и почитатели.
Четири десетилетия кариера, белязана от култови песни и  законодателни албуми, с над 40 милиона продадени копия, множество награди и някои от най-грандиозните метъл концерти изобщо: това е кратката равносметка за Judas Priest, бандата, формирала вкуса на няколко поколения. Сега, емблематичният глас и лице на групата Роб Халфорд, китаристите Глен Типтън и Ричи Фокнър, басистът Иън Хил и барабанистът Скот Травис са ни приготвили ударна доза класически хеви-метъл с новия си студиен албум ‘Redeemer of Souls’.

Новият албум излиза днес на 15 юли, 2014г. от Epic Records в стандартна и делукс версия (с 5 допълнителни бонус парчета). У нас ‘Redeemer of Souls’ се разпространява от Вирджиния Рекърдс/Sony Music и може да бъде поръчан в онлайн магазина musicmall.bg тук: http://musicmall.bg/product.php?id=1874

‘Redeemer of Souls’ е най-новата колекция с епичен метъл звук от Judas Priest. „Всеки път целта ни е да вдигаме летвата по-високо и да търсим ново звучене в собствената ни философия  за стила на Judas Priest. ‘Redeemer of Souls’ разпали наново страстта ни към всичко това, в което вярваме, в метъл идеите, от които се роди бандата. С всеки албум, създаден през годините, сме се опитвали да бъдем различни, да търсим и намираме собствената си индентичност“. – казва Роб Халфорд в интервю за предстоящия проект.

Албумът отбелязва също така и студийния дебют с групата на китариста Ричи Фокнър, съавтор на новия материал заедно с Глен Типтън и Роб Халфорд. Едноименният пилотен сингъл от албума ‘Redeemer of Souls’ е вече наличен в iTunes.

Още от 1974-та година с ‘Rocka Rolla’, Judas Priest са една от най-успешните метъл банди. Зад гърба им стоят албуми като ‘British Steel’ от 1980-та, ‘Screaming for Vengeance’ от 1982-ра, ‘Defenders Of The Faith’ от 1984-та и ‘Painkiller’ от 1990-та година. Групата създава някои от най-емблематичните метъл химни, сред които „Breaking The Law“, „Living After Midnight“, „You’ve Got Another Thing Coming“ и много други.

Judas Priest са абсолютните иноватори на метъл сцената през годините чрез изключителните вокални способности на Роб Халфорд и страхотната симбиоза между китарите на Глен Типтън и К.К. Даунинг. Бандата е пионер и в сценичната визия като налага кожените дрехи и множество хеви метъл аксесоари. Този стил и до ден днешен е задължителен за всеки метъл фен.

И докато, без съмнение, феновете са нетърпеливи да чуят новите парчета на „Джудас“ (последният албум на групата ‘Nostradamus’ излиза през 2008г.), самите музиканти са не по-малко развълнувани да представят проекта на световната метъл общност. „Албумът е класическа комбинация от всичко това, което обичаме в хеви метъл музиката – бясни китарни рифове и сола, яростни барабани, здрава бас линия и вокали, раздирящи до небесата“. – завършва Халфорд.

REDEEMER OF SOULS – съдържание стандартна версия:

1. DRAGONAUT
2. REDEEMER OF SOULS
3. HALLS OF VALHALLA
4. SWORD OF DAMOCLES
5. MARCH OF THE DAMNED
6. DOWN IN FLAMES
7. HELL & BACK
8. COLD BLOODED
9. METALIZER
10. CROSSFIRE
11. SECRETS OF THE DEAD
12. BATTLE CRY
13. BEGINNING OF THE END

Бонус песни в делукс версията:

1. SNAKEBITE
2. TEARS OF BLOOD
3. CREATURES
4. BRING IT ON
5. NEVER FORGET

 

judaspriest.com
facebook.com/OfficialJudasPriest

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото