Дебютен албум от VESPERITH

vesperith_cover-1024x1024Експерименталният блек метъл проект Vesperith, предвождан от артистката Sariina Tani, ще издаде дебютен албум. Той ще носи името „Vesperith“ и ще се появи на бял свят чрез Svart Records на 22-ри ноември, издаден на диск, плоча и в дигитални формати.

Sariina Tani кометира: „Този албум е пътуване към бездната. За много хора сенките, мракът и празнотата са заклеймени като нещо страшно, призрачно, зло, но там аз виждам сърцераздирателна красота, светлина, безкрайност! Албумът е лична одисея, бариера към по-мрачните кътчета на душата и чрез алхимичното изпитание на огъня, да възстановиш цялостта си.“

Отразявайки двойствеността на светлината и мрака, „Vesperit“ е проводник за хаотичната хармония на вселената. Музиката на Tani е смесица от атмосферични дроун пасажи, дисторжън, хипнотизиращи ембиънт забежки, изведнъж избухващи в еуфорчни вълни от омайващи китари и хипнотични гласове.

Съпродуциран от Jun-His, познат ни от сайкъделик блек метъл комбото Oranssi Pazuzu, албумът ще включва шест парчета, композиции, носещи полъха на банди като Wolves In The Throne Room и Darkspace, примесени с авангардността на артисти като Swans и Björk.

Песните в албума са:

01. The Magi
02. Fractal Flesh
03. Refractions
04. Valohämärä
05. Quintessence
06. Solar Flood

„Fractal Flesh“ можете да чуете долу.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото