Трашърите от Финландия DAMAGE S.F.P. най-после ще издадат дебютния си албум. На 14-и юни Rockshots Records ще пусне на пазара диска със заглавие „Damage S.F.P.“. Произведението представлява своеобразна амалгама на 30-годишното творчество на музикантите. DAMAGE S.F.P. е създадена през 1989 г. от трима приятели от детството. През 1996-а г. формацията се разпада, но преди няколко години е възродена и то в оригинален състав.  „Албумът е като скок в 90-те години на миналия век, тъй като песните са написани между 1991 и 1994 г.“, споделят музикантите и добавят:

Това е дебютният ни албум, но всъщност представлява колекция от най-добрите ни песни. Разнообразен е, понеже носи духа на траш и дет метъла, съчетан с прекрасните мелодии на хеви метъла. 8-мото парче „Grain Brain“ е преди всичко грайндкор композиция, а 10-тото „In Termination“ е епична песен с атмосфера, характерна за творчеството на AMORPHIS и IRON MAIDEN.“

По-долу може да чуете сингъла „Ruthless Fate“, който музикантите пуснаха за свободно слушане, а ако сте нетърпеливи да притежавате изданието, може да го поръчате на този адрес.

DAMAGE S.F.P.2019 Траклист:

1. Ride
2. Death of Innocent
3. Ruthless Fate
4. Tyrants
5. Insomnium (inst.)
6. Ode to Sorrow
7. Tragedy
8. Grain Brain
9. Crying for Relief
10. In Termination
11. Burst of Rage