Шведският дует De Arma анонсира нов албум. Второто отроче на меланхолиците ще се нарича „Strayed In Shadows“ и ще излезе на 25-ти юни чрез Troll Music.

Албумът е изпълнен със студенина и сърдечна северна меланхолия, напомняща на музиката на банди като Fields Of The Nephilim, Katatonia и Anathema.

„Strayed In Shadows“ включва следните песни:

01. Pain Of The Past
02. City Vultures
03. Illusions Of Love
04. Funeral In My Brain
05. Horror In The Dark
06. Days Of Judgment
07. You Were Blood

Andreas Pettersson, основател на проекта, коментира: „Този албум частично посяга към записи, които са направени преди години. С времето в съзнанието ми той придоби множество лица, в същевременно негативен и позитивен аспект. De Arma винаги е бил много важен проект за мен, въпреки дългите периоди на привидно бездействие. Никога не бих могъл да се отърся от чувството, че един ден той ще пропълзи отново, което е едновременно бреме и вдъхновение.

Завършекът на този нов запис бележи последния етап от едно пътуване и особен вид прераждане, както за De Arma, така и за мен самия. Според мен, с времето идентичността му ставаше все по-силна и сега визията, довела до неговото създаване се материализира в пълна степен. „Strayed In Shadows“ рефлектира чувството да загубиш себе си, да бъдеш загубен в или без дълбока връзка и колебливия копнеж за бъдеще без промяна. И докато албумът е базиран на истински събития и лични преживявания, силно се надявам, че слушателите ще намерят свои собствени интерпретации.“

Предстоящият албум маркира и голяма промяна в състава на дуото – китаристът, басист и основател на De Arma Andreas поема вокалите от Frank „The Watcher“ Allen, познат ни от Fen и Fellwarden. Frank е отговорен за вокалите в дебютния запис на De Arma „Lost, Alien And Forgotten“, появил се през 2013-та година. Решението частично е продиктувано от изключително личния характер на текстовете в „Strayed In Shadows“. Тези, които познават Andreas Pettersson и многото му проекти, сред които Stilla, може да останат изненадани от вокалната му изразителност, подкрепена от красивото гост-участие на Maria Oja в песните „Illusions Of Love“ и „Days Of Judgement“ – песни и колаборация, предизвикващи сравнения с артисти като Anathema и Antimatter.

Именно „Illusions Of Love“ се превръща в дебютен сингъл към творбата и можете да го слушате долу.

„Никога не сме имали сериозно намерения да напишем балада, но предполагам, че мнозина биха поискали да вкарат парчето в тази рамка“, отбелязва Andreas. „Това е просто песен за заблудата на любовта и чувството да си влюбен в нещо, което всъщност го няма. Копнежът по нещо, за което мечтаеш, но никога няма да се появи. Просто любовта. За добро или лошо.“