chastain-cover

Американският виртуоз на китарата David Chastain е обявил две архивни издания на проектите си CHASTAIN/HARRIS и CJSS. Първият е концертно издание на неговия дует с друг виртуозен китарист Michael Harris. Той ще носи заглавие  „Live! Collision Course“ и ще види бял свят на 15 юни чрез собствения лейбъл на музиканта Leviathan Records.

„Ровейки се в архивите намерих купища изгубени касети на CHASTAIN/HARRIS и ние издадохме още един концертен албум от тази епоха.“ – споделя David – „Материалът беше ремастериран, редактиран и адаптиран към аудио стандартите на 2018 година.“

На сметката си CHASTAIN/HARRIS вече имат съвместен концертен албум „Live! Wild and Truly Diminished!!“, издаден през 1992г. Новият концертен албум, по думите на David ще съдържа алтернативни версии на голяма част от представените в предишното издание композиции. В записите заедно с David Chastain и Michael Harris ще участват Paul David Harbour – бас и Greg Martin – барабани.

Освен това в плановете на Chastain са да преиздаде два демо-албума на проекта CJSS „Embryonic Animation“ и „Sands of Time“, записани в началото и средата на 80-те, но издадени за първи път чак през 2011г. Албумите ще бъдат издадени в течение на настоящата година и ще включват няколко по-рано не издавани композиции, които никога не са изпълнявани. Сред тези демо записи ще има и алтернативни версии на някои хитове на групата. „Разбира се всичко ще бъде ремастерирано по стандартите за 2018 година.“ – обещава Chastain.

Името на CJSS се състои от първите букви на фамилиите на музикантите в нея – Chastain, Russell Jinkens – вокал, Mike Skimmerhorn – бас и Les Sharp – барабани. Групата има в актива си три албума, последният от които „Kings Of The World“(2000). На 9 октомври 2015-та CJSS направиха реюниън-концерт в Синсинати, но никакво продължение не последва.