Легендарният барабанист DAVE LOMBARDO (TESTAMENT,SUICIDAL TENDENCIES, SLAYER) има нов сингъл „Separation from the Scared„. Сингъла е част от новия соло инструментален албум „Rites of Percussion„, който трябвя да излезне на 5-ти май тази година. Албума е миксиран от синът на Dave Lombardo David A. Lombardo , мастериран е от John Golden в Golden Mastering Studio, а обложката е дело на Luke Insect.

Освен това Dave Lombardo е бил вдъхновен от Mike Patton, за да се захване с този проект.

Dave Lombardo споделя : “ Пиша песни, така както мисля, че трябва. Искам да съсдавам емоция с музиката си. Няма лирики, но в същото време има много голяма интензивност. Така преоткрих друг свой талант в правенето на музика. Mike Patton е този, който ми даде идеята да направя нещо подобно още през далечната 1998г. Той ми показа изцяло инструментален албум на Tito Puente. Бях добре запознат с Tito, както и шокиран от Mike, който се оказа всестранно развит музикант. Благодаря му, че ме вдъхнови за това начинание„.

Имах някои идеи, които бях записвал на касетка през годините, но Patton е този, който ме вдъхнови да запиша изцяло инструментален албум. Просто трябваше да дойде точното време, за да запиша този албум“. Когато дойде пандемията, разбрах че няма как да правя турнета. Затова незабавно започнах работа по този албум“.

Това беше едно невероятно предизвикателство за мен. Имах моето студио, заедно с целия ми сет барабани. Моят дом стана мястото, където имах пълна свобода да творя. Имах възможност да използвам много и най-различнен софтуер за правене на музика“.

Ето списъка с песни от „Rites of Percussion“ :
01. „Initiatory Madness
02. „Separation from the Sacred
03. „Inner Sanctum
04. „Journey of the Host
05. „Maunder in Liminality
06. „Despojo
07. „Interfearium
08. „Blood Let
09. „Warpath
10. „Guerrero
11. „Vicissitude
12. „Omiero
13. „Animismo