IMG_0044-624x393Това не е първият път, когато виждаме емоционален човек на сцената на концерт на FOO FIGHTERS. Преди две седмици, на 16 август, Dave Grohl забеляза разстроен човек в публиката и го покани да изпълни с него и останалата част от бандата песента „Hero“. По-късно стана ясно, че човекът се казва Anthony и току-що е погребал майка си. Този уикенд обаче, емоционалният човек на сцената беше самият фронтмен Dave Grohl. По време на изпълнение на Wrigley Field в Чикаго, Grohl се разчувства, докато си припомняше историята си свързана с града като член на NIRVANA.


„Нека ви кажа нещо, тази вечер е нещо много повече от концерт на FOO FIGHTERS. Не ме карайте да се задавя от сълзи, защото съм на косъм да го направя. Не, не, не, не, не, не, не искам утре сутрин да бъда плачещият човек в YouTube! Но ще ви кажа, че се завръщам в този град от дълго време насам. Някои от вас дойдоха да видят FOO FIGHTERS в клуб Metro, преди години. Други дойдоха да видят NIRVANA в Aragon Ballroom. А колко от вас видяха NIRVANA в Metro? „

Dave Grohl продължи с думите, че Чикаго е градът, който го e вдъхновил да свири рок енд рол.
По-късно в шоуто  Grohl се обърна към подрастващите със следното:

„Деца, останете в училище, не вземайте наркотици, защото в крайна сметка може да сте хедлайнери на Wrigley.“


FOO FIGHTERS се отправят отвъд океана тази седмица. Ще свирят в Обединеното кралство от 5 до 8 септември, преди да се завърнат към Северна Америка на 11 септември, където ще останат до средата на месец октомври, преди да се отправят към Европа.