Финландската пост-метъл банда Crib45 ще пусне на пазара втория си албум „Marching Through The Borderlines” на 4-ти април. Наследникът на прелестния „Metamorphosis” излиза чрез Symbolic Records. С „Marching Through Borderlines” групата продължава да изследва по-дълбоката, артистична и експериментална страна, поднесена в дебютния запис.

Албумът е издание, издигащо се от свят, който води към тъмната страна на човечеството. Състояние, в което състраданието е слабост, а милостта е болест. Лирическата тема лежи около отчаянието и загубата на вярата в човечеството, което вместо да се поучава от собствените грешки и да търси път към избавлението, се насочва право към своята гибел. Албумът е мрачен и призрачен, защото в света около не съществува друг изход.

С този запис Crib45 представят нов състав и по-мрачен звук, с клавири и допълнителен перкусионист, което означава, че сегашната звукова дисторжън-стена от три китари ще бъде съпроводена с главоломна ударна секция и многопластови клавири. Освен повишената динамика при инструментите, групата включва още трима певци, с което разширява и диапазона на вокалните хармонии.

Списъкът с песни:

1. Gathering The Storms
2. Catharsis
3. Waiting For Deliverance
4. Borderlines
5. Towards Perdition
6. Fading Hope
7. Into The Abyss
8. Clearing The Eye
9. Transcending

Crib45 са:

Teemu Mäntynen: вокали, китари
Jussi Pesonen: китари, вокали
Janne Pappila: китари, вокали
Ville Suovaniemi: китари
Jussi Saarelma: клавири, перкусии, вокали, програминг
Sami Kurppa: клавири, кларинет, саксофон
Filip Franck: барабани, вокали

Сингълът „Into The Abyss“ можете да чуете долу: